fbpx
Connect with us

Despre ASOCIEREA de imagine între MApN și actul de GUVERNARE al României prin intermediul generalului CIUCĂ

Despre ASOCIEREA de imagine între MApN și actul de GUVERNARE al României prin intermediul generalului CIUCĂ - News Moldova

Editoriale

Despre ASOCIEREA de imagine între MApN și actul de GUVERNARE al României prin intermediul generalului CIUCĂ

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Mă aflu în această perioadă într-o scurtă deplasare la Barcelona și pasionat fiind de maniera în care statele se raportează la geopolitica mondială, nu am putut să nu remarc cum spectrul politic a reușit să situeze economia spaniolă în fruntea redresării la nivelul tărilor UE.

Prognozele pentru PIB-ul spaniol se situează pe un trend crescător de la 5,3% la 5,6% pentru 2021 și de la 4,8% la 5,3% în 2022. De remarcat, nici Spania nu iși recuperează încă produsul intern brut pre-pandemic.

Ca termen de raportare, trebuie menționat că media zonei euro rămâne stabilă, la 3,8%.

În România, principala mișcare de esență este cea a Președinției,  interesată MAJOR de utilizare  nivelului de încredere al populației în sistemul militar

Comparativ cu Spania, în măsura în care o astfel de comparație este posibilă, în țara noastră erorile politice se țin lanț, iar rezultatele confirmă natura acestor opțiuni nefericite!!

În ediția pe 2021, lansată public în aprilie, Centrul de cercetări sociologice LARICS, în parteneriat cu Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române au atestat încă o dată că Armata rămâne instituţia care beneficiază de cea mai mare încredere din partea populaţiei. 

La polul opus, PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI ocupă ULTIMUL LOC când discutăm despre încrederea populației în instituțiile publice!!!

Ce concluzii putem extrage?

Dacă ne băgăm capul în sobă și picioarele într-un lighean cu apă înghețată, în medie, corpul nostru înregistrează o temperatură MEDIE bună

Cam așa este și cu desemnarea generalului PNL-ist, Nicolae CIUCĂ de către Președintele României, Klaus IOHANNIS pentru poziția de PRIM-MINISTRU!!!

Evident că, cel mai înalt vârf politic exercitat la nivel de Președinție, implicată activ și în alegerile din cadrul Partidului Național Liberal derulate în luna septembrie a aceluiași an de grație 2021, încercă realizarea unei ecuații în care se adună încrederea maximă a românilor în MApN cu încrederea minimă în Președinția tării pentru a rezulta o MEDIE bună a nivelului mesajului public receptat de populație!!!

Numai că, lucrurile nu merg chiar așa în viața de zi cu zi.

În practică, lucrurile pot urma o cu totul altă traiectorie, iar dacă această formulă va fi susținută de PSD în Parlament, vom reveni detali!!

Deocamdată, urmărim cu câtă perfidie încearcă PSD să își justifice o posibilă susținere a candidatului Ciucă pentru poziția de Prim-Ministru al României

Despre ASOCIEREA de imagine între MApN și actul de GUVERNARE al României prin intermediul generalului CIUCĂ - News Moldova

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut sâmbătă, 23 octombrie 2021, o convorbire telefonică cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă.

În cadrul discuției, președintele Marcel Ciolacu a subliniat că prioritatea absolută a oricărui Guvern trebuie să fie gestionarea eficientă a pandemiei, astfel că i-a solicitat premierului desemnat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru reducerea infectărilor și a deceselor cauzate de COVID-19.

De asemenea, președintele PSD i-a transmis prim-ministrului desemnat că așteaptă programul de guvernare până în februarie 2022, dar și măsurile pentru stoparea declinului economic. În acest sens, președintele Marcel Ciolacu i-a cerut premierului desemnat să includă în programul de guvernare cele 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic și social.

O discuție mai aprofundată pe marginea programului de guvernare, a planului sanitar și a măsurilor economice urmează să aibă loc în cadrul unei întâlniri care va fi stabilită în zilele următoare, transmite insiduos Biroul de presă al PSD.

 


Absolvent al SNSPA Bucuresti, specializarea Comunicare Politica si Marketing Electoral; Absolvent al specializarii Relații Economice Internationale din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor a Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi; Absolvent al Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul" Bucuresti, specializarea MICT

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Editoriale

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top