Connect with us

IN SFARSIT, cineva bate cu PUMNUL in masa Bucurestiului pentru INFRASTRUCTURA RUTIERA mare a MOLDOVEI

Analiza de Weekend

IN SFARSIT, cineva bate cu PUMNUL in masa Bucurestiului pentru INFRASTRUCTURA RUTIERA mare a MOLDOVEI

ANALIZA DE WEEKEND

Dragi prieteni, mi-am propus ca la sfârșitul fiecărei săptămâni să evidențiez, prin intermediul unui editorial, cel mai important eveniment politico-administrativ, poate social sau cultural uneori, de ce nu și sportiv când este cazul, eveniment spuneam, petrecut în plan național sau regional cu impact pentru MOLDOVA.

Pentru această primă săptămână, trebuie să recunosc că mi-a atras atenția evenimentul de Vineri, petrecut la Iași și ocazionat de reuniunea politică a liberalilor. Liberali care au fost primiți cu huiduieli de ieșeni, poate că pe bună dreptate, având în vedere faptul că acest guvern, ca și întreaga clasă politică s-a îndepărtat în această perioadă NEPERMIS de mult de AGENDA CETĂȚEANULUI respectiv așteptările și nevoile românului de rând. 

Totuși, printre preocupările neinteresante ale politicienilor și sforăitoarele lor discursuri politice, s-a evidențiat în mod surprinzător discursul Președintelui CJ Suceava Gheorghe FLUTUR.

Într-o perioadă în care nu îi mai auzim pe politicieni referindu-se deloc, în mod concret, la problemele reale ale românilor și Moldovei în mod special, pentru că aici trăim, a fost neașteptat să îl auzi pe unul dintre ei discutând CLAR și APĂSAT despre PROIECTELE AUTOSTRĂZILOR din MOLDOVA, A7 și A8!!

Discurs in termeni de patriotism local al Presedintelui CJ SUCEAVA pe tema AUTOSTRAZILOR din MOLDOVA

HULIT mereu pentru guvernarea PDL din perioada BOC, Presedintele CJ Suceava Gh. FLUTUR merita apreciat pentru INTRANSIGENTA cu care urmareste realizarea INFRASTRUCTURII mari, rutiere, in MOLDOVA!!!

Greșeli au făcut și fac în continuare toți politicienii români! Unii însă, persistă în ele până la sfârșit cum a fost și este cazul lui Traian Băsescu spre exemplu care, a avut posibilități reale să vină cu o viziune europeană pentru România în privința INFRASTRUCTURII rutiere și nu doar, încă din anii 90, pe când era ministru la TRASNPORTURI.

Diferența pare una netă însă în cazul lui Gh. Flutur, fost parlamentar în 3 legislaturi și Președinte al CJ Suceava tot de atâtea ori, după cum a amintit chiar dumnealui în discursul de la Iași.

Conștient în raport cu așteptările imense ale moldovenilor pe subiectul devenit de acum tabu, al INFRASTUCTURII RUTIERE MARI din MOLDOVA,  Flutur își asumă MISIUNEA INGRATA de a împinge tăvălugul greu al dosarelor de INFRASTUCTURĂ RUTIERĂ la nivel GUVERNAMENTAL.

ASTĂZI, toată puterea politică și administrativă pe această problemă URIAȘĂ a Moldovei este la PNL. Nu are nici un sens să urmărim declarațiile belicioase venite de pe margine din cele mai diverse medii, atât timp cât aceste mesaje nu sunt de natură să pună în mișcare uriașul mecanism politico-birocratic existent la nivelul Guvernului României în raport cu structurile europene prin care s-ar putea finanța aceste proiecte de infrastructură rutieră.

Vă invit să urmăriți și voi acest discurs ANGAJANT sub aspect politic al domnului Flutur și să vă formulați propriile concluzii.

Nu uitați totuși că, relația noastră în calitate de alegători cu cei pe care i-am ALES este una mai complicată decât pare la prima vedere

Nu ar fi mai înțelept din partea noastră, să trecem peste impulsul primar de a-i critica constant pentru faptele din trecut, stimulându-i printr-un angajament moral să muncească în prezent pentru viitorul nostru?

Fac o analogie cu relația dintr-o familie în care soția își critică MEREU soțul sau viceversa că nu este bun de nimic, capabil, ca a greșit etc ! Care pot fi reacțiile acestui partener? Cumva de natură să îl motiveze sau să îl descurajeze complet?

Ce vreau să spun este că, deși avem așteptări să facă miracole și politicienii sunt tot oameni. Supuși greșelii dar și capabili să producă rezultate pozitive. Dacă unul dintre ei are astăzi forța de a da un semnal puternic pe o problemă deosebit de importantă pe noi, poate că ar trebui SĂ ÎL CREDEM că vrea să producă o schimbare și să îl SPRIJINIM.

 

Vă dau întâlnire în fiecare Joi, la orele 18.30 la Retrospectiva Săptămânii sau la News Moldova. 

Săptămâna viitoare revin cu un alt subiect la Analiza de Weekend dar, aștept opiniile și sugestiile voastre. Până atunci dragilor, vă urez un sfârșit de săptămână așa cum vi-l doriți!

Ion STEFANOVICI

Eu sunt nemulțumit de problema A 8.

Când citesc din nou că se reia studiul de fezabilitate a nu știu câta oară, că doar amăgim cu capetele de autostradă care merg până la Tg. Neamț, dar nu atacăm frontal muntele.

Nu pentru asta Flutur a plecat de la Suceava să facă politică la vârf să-l susțină pe Cîțu” – Gheorghe FLUTUR.

Absolvent al SNSPA Bucuresti, specializarea Comunicare Politica si Marketing Electoral; Absolvent al specializarii Relații Economice Internationale din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor a Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi; Absolvent al Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul" Bucuresti, specializarea MICT

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Analiza de Weekend

News Moldova LIVE

ANUNT

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top