Connect with us

VIOLENTELE în fondul forestier trebuie să INCETEZE! Se impune o REGLEMENTARE LEGISLATIVĂ in regim de URGENTA

Analiza de Weekend

VIOLENTELE în fondul forestier trebuie să INCETEZE! Se impune o REGLEMENTARE LEGISLATIVĂ in regim de URGENTA

Subiectul saptamanii la Analiza de Weekend este fara indoiala cel al agresiunii indreptate, pe raza unui Ocol Silvic PRIVAT din SUCEAVA, impotriva celor 3 activisti de mediu.

Empaticilor politicieni care au transmis mesaje de empatie publica!

Domnilor politicieni, romanii au nevoie mai putin de mesajele voastre de empatie si mai mult de reactii legislative care sa conducă la normalizarea, prin reglementare la sange, a anomaliilor care se pretrec in societatea noastră.

Până la nivel de ministru, am putut asista vinerea trecuta la sensibilizarea reprezentantilor statului.

M-am întâlnit cu Tiberiu Boşutar acum câteva săptămâni, la minister, am discutat despre importanţa muncii pe care o depune alături de toţi ceilalţi activişti de mediu şi avertizori de integritate.

Avem aproape 1 milion de interogări în aplicaţia Inspectorul Pădurii, iar cetăţenii, atunci când verifică transporturi şi reclamă nereguli, ne sprijină direct în lupta cu hoţii de lemne.

Lucrurile au ajuns însă mult prea departe! Nu putem accepta asemenea fapte reprobabile, care pun în pericol integritatea şi chiar viaţa celor care apără pădurea.

Condamn orice agresiune de acest fel şi îmi doresc ca toţi autorii acestor fapte împotriva activistului Tiberiu Boşutar şi a jurnaliştilor care îl însoţeau să fie identificaţi şi să suporte consecinţele legale maxime. Iar dacă se va confirma că o parte dintre agresori sunt personal silvic, ei trebuie să fie excluşi imediat din această breaslă„, transmitea ministrul Barna Tanczos.

Dar de ce domnule Ministru, nu v-ati documentat mai bine, in primul rând și sa luati act că aceste fapte s-au produs pe raza administrativa a unui OCOL PRIVAT???

Situatie care schimba radical parametrii de interpretare a întregii situatii! Lucrurile ar fi putut degenera mult mai grav si cei 3 activisti/jurnalisti/ong-isti ce sunt ei ar fi plecat de acolo chiar și împuscati?!?

News Moldova a atras inca de la prima ora, vineri, atentia asupra caracterului PRIVAT al întregii situatii

Unii ne-au injurat, altii au inteles foarte bine implicatiile acestei situatii!

De ce au insistat jurnalistii News Moldova pe la latura PRIVATA a acestui OCOL SILVIC? In primul rand pentru ca cei mai multi dintre cei care au urmarit cursul evenimentelor nu au de unde sa cunoasca diferentele legislative si implicatiile administrative diferite dintre cele doua entitati juridice: OCOLUL SILVIC de STAT si cel PRIVAT!

O parte din mesajele venite catre noi au fost chiar jignitoare, emitentii intrebându-ne in limbaj propriu de ce inventam stiri false?

De abia la pranz, cand Directia Silvica Suceava a iesit cu un comunicat de presa prin care explica ca faptele nu s-au petrecut într-un Ocol Silvic de STAT, a inceput si publicul larg sa inteleaga adevarata natura a evenimentelor !!!

Directia Silvica SUCEAVA: „Suprafata de PADURE unde s-a produs AGRESAREA activiștilor, se află în administrarea unui OCOL SILVIC PRIVAT”

Luam exemplul american in cele mai multe privinte ale existentei noastre. Ce credeti ca s-ar fi intamplat in AMERICA daca 3 activisti civici ar fi intrat pe o proprietate privata sa documenteze suspiciuni de ILEGALITATE, care apropos nici nu s-au verificat?

Proprietatea privata este o notiune sfântă, respectata si intangibila in orice stat care se respecta. Este adevarat ca fiecare tara prezerva mijloace specifice de protejare a proprietatii private, dar, in esenta toate tarile capitaliste si democratice respecta conceptul de proprietate privata.

In Romania ce se intampla?
Cand ne convine respectam proprietatea privata si cand nu ne convine ne prefacem ca nu observam diferentele?!?
Victimele acestui neplacut si nedorit incident beneficiaza de intreaga noastra simpatie, dar nu ne putem preface ca nu au procedat gresit!
Tinerii care filmau pentru realizarea unui film HBO, in care sa fie demonstrat ca ROMSILVA este un PROST ADMINISTRATOR al PADURILOR ROMANIEI, nu avea de unde sa stie foarte bine în ce s-au bagat.
Mai experimentatul activist civic sucevean avea obligatia MORALA pentru siguranta lor. Pe viitor insa, putem fi siguri ca se vor interesa pe ce pamant calca.

La cate DRAME trebuie sa mai asistam pana sa se reglementeze cadrul legislativ domnilor PARLAMENTARI? Urmeaza sa se produca accidente in trafic intre masinile activistilor si camioanele urmarite cu repercursiuni asupra celorlalti participanti la trafic?

  • ONG-urile trebuie sa cunoasca foarte bine procedurile de interventie in astfel de situatii!
  • Autoritatile cu rol in interventie trebuie sa raspunda prompt solicitarilor in cauza!
  • Daca nu se verifica, abuzurile trebuie penalizate la valori care sa descurajeze actiuni viitoare similare
  • Daca se verifica, anchetele trebuie finalizate cu masuri EXCEPTIONALE
  • Personalul Silvic de STAT trebuie dotat corespunzator pentru a putea face fata violentelor indreptate impotriva lor

 Am uitat cu totii de violentele grave indreptate impotriva padurarilor. Atunci nu am vazut mesaje ale politicienilor avizi de imagine publica

 

Ultima, dar nu cea din urma problema ridicata de acest incident – MAFIA LEMNULUI „patronata de Flutur”~ AUR cere Guvernului să pună capăt complicității cu mafia pădurilor

Alianța Anti-Flutur. Eliberăm Suceava de baronul odios  Conceptul ii apartine Presedintelui AUR, dl George SIMION.

Tot mai mulți activiști implicați în depistarea cazurilor de tăieri ilegale de păduri și de transport ilegal de lemn, dar și pădurari, sunt victime ale complicității dintre instituțiile statului, parlamentari și companii străine. De data aceasta, activistul de mediu Tiberiu Boșutar şi doi jurnalişti au ajuns la spital, după ce au fost atacaţi în Vatra Dornei de un grup de 20 de persoane, în timp ce filmau un documentar internațional despre jaful din pădurile noastre. În fieful liberalului Gheorghe Flutur, mafioții fac legea, iar ministrul de Interne Bode se face că plouă”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Iata ca exista si o abordare politica a spetei in cauza. Nu putem condamna AUR, pentru ca, pana la urma peste 10% din alegatorii romani, aproba si sustin demersurile politice ale acestei formatiuni politice, legitimand aceste interpretari politice.

Ce putem insa este sa ii invitam pe exponentii AUR in emisiunile News Moldova pentru a ne explica propria viziune in privinta actualizarii reglementarilor legale a intregii problematici privind taierile ilegale din Padurile Romaniei!!!

Interpretari similare au avut si jurnalistii suceveni. Or fi stiind ei de ce?!

Dar, de ce in atatia ani de cand Gheorghe Flutur a fost Director al Directiei Silvice Suceava (1997 – 2001) si ulterior senator si Presedinte al CJ Suceava nu s-au documentat relatiile ipotetice de interdependenta intre acest politician, silvicultor la baza si mediul privat care exploateaza lemn in fondul forestier sucevean??? 

In 24 de ani nu s-au putut documenta beneficiarii exploatarilor forestiere si eventualile legaturi ale acestora, la nivel de finantare cu PD /PDL / PNL – formatiuni prin care a trecut Flutur?

 Ion STEFANOVICI

Absolvent al SNSPA Bucuresti, specializarea Comunicare Politica si Marketing Electoral; Absolvent al specializarii Relații Economice Internationale din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor a Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi; Absolvent al Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul" Bucuresti, specializarea MICT

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Violențele în fondul forestier trebuie să înceteze! O reglementare legislativă în regim de urgență, obligatorie!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Analiza de Weekend

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top