Connect with us

100 de mame din BACĂU vor primi CUTIA BEBELUȘULUI și vor beneficia de CURSURI GRATUITE DE ALĂPTARE

Bacau

100 de mame din BACĂU vor primi CUTIA BEBELUȘULUI și vor beneficia de CURSURI GRATUITE DE ALĂPTARE

În cadrul proiectului CUTIAdeBINE, 100 de mame vulnerabile din județul Bacău vor primi Cutia Bebelușului și vor beneficia de cursuri gratuite de alăptare și puericultură

CUTIAdeBINE este un proiect derulat Asociația SAMAS și finanțat prin programul „În Stare de Bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

La cursurile de formare de puericultură și alăptare, vor participa peste 30 de cadre medicale din Onești și Moinești, precum și din localitățile arondate acestora, pentru a putea oferi la rândul lor mamelor servicii de sănătate maternă.

La finalul celor două cursuri de formare pentru cadrele medicale,  se vor organiza cursurile Școala Mamei în incinta maternităților Onești și Moinești, precum și o sesiune de tip Porți Deschise. Cursurile de la Școala Mamei vor fi gratuite pentru participanți – gravide și părinți începători – care vor putea beneficia de informații despre alăptare și îngrijirea bebelușului.

Doi bebeluși fericiți au plecat cu #CUTIAdeBINE de la Maternitatea Spitalului Municipal Onești „Sfântul Ierarh Dr. Luca” împreună cu părinții lor. Cât au stat în maternitate, mămicile au învățat despre alăptarea și îngrijirea bebelușului, o parte importantă a proiectului CUTIA de BINE – partea de educație.

Cine poate beneficia de CUTIA de bine ? 

-femei vulnerabile, provenind din familii venitul mediu/ membru familie sub 500 lei

-victime ale violenței în familie

-mame tinere: sub 18 ani

-femei din case de protecție, centre de îngrijire a copilului etc.

femei în situații de risc (discriminate etnic, disponibilizate etc).

„Cadrele medicale le vor încuraja pe gravidele beneficiare ale CUTIEI de bine să efectueze 3 vizite medicale pentru monitorizarea sarcinii, viitoarele mame primind și un sprijin financiar pentru acoperirea transportului dus-întors la medic. Beneficiarele CUTIEI de bine vor primi CUTIA Bebelușului, un pat sigur pentru nou-născut, hăinuțe și produse de îngrijire pentru primele 3 luni de viață, precum și informațiile de care au nevoie pentru a-și putea îngriji corect bebelușul”, precizează Asociația SAMAS.

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top