fbpx
Connect with us

2023 | PARLAMENTARII la RAPORT: Cristina Ionela BREAHNĂ-PRAVĂȚ senator PSD de BACĂU

Bacau

2023 | PARLAMENTARII la RAPORT: Cristina Ionela BREAHNĂ-PRAVĂȚ senator PSD de BACĂU


Senatorul PSD de Bacău  Cristina Ionela Breahnă Pravăț face parte ca membru supleant din Delegaţia Parlamentului României la Iniţiativa Central-Europeană – Dimensiunea Parlamentară

Cristina Ionela Breahnă Pravățeste Președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Marele Ducat de Luxemburg, Grupul parlamentar de prietenie cu Regatul Ţărilor de Jos (Olanda) și membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Bulgaria, Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Cipru, Grupul parlamentar de prietenie cu Regatul Danemarcei, Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Austria, Grupul parlamentar de prietenie cu Elveţia.

despreBugetulRomâniei2021 - Cristina Breahnă-Pravăț | Facebook

În declarația de avere, senatorul social-democrat de Bacău a menționat 2 terenuri, un apartament. Soțul ei deține un apartament moștenit și o cotă din 2 apartamente moștenite. Ce doi soți mai au și o casă de locuit. Datoriile senatorului sunt de peste 130 000 lei iar veniturile cumulate sunt de aproape 500 000 lei anual, din care circa 140 000 lei reprezintă banii restituiți de Autoritatea Electorală Permanentă după ce au fost cheltuiți în campania electorală din 2020.

Ionela Breahnă Pravăț a inițiat   23 propuneri legislative din care 5 au devenit legi.  La aceste propuneri legislative, se adaugă  27 declarații politice, 49  de întrebări și  interpelări,  11 interpelări adresate Primului Ministru și  15 luări de cuvânt în plen

Cristina Breahnă-Pravăț | Bacau

Pe rețeele sociale, senatorul scoial-democrat a salutat construirea spitalului municipal Bacău, s-a opus vânzării a trei milioane hectare de pădure din fondul național românesc, reorganizarea Aeroportului Internațional din Bacău. S-a implicat în ajutorarea băcăuanilor aflați în nevoie în cadrul unor campanii bine organizate la nivel județean de către PSD Bacău.

Ionela Breahnă Pravăț-Inițiative de ordin general

Inițiativele devenite legi au fost: modificarea și completarea Legii nr.51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat. modificarea și completarea Legii nr.53/2003 Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și pentru modificarea și completarea OUG nr.57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare. declararea florii de bujor ca Floare Națională a României. nstituirea Zilei naționale a sportului cu balonul oval actualizarea burselor acordate românilor de pretutindeni,  declararea florii de bujor ca Floare Națională a României. Alte inițiative legislative care sunt în diverse stadii procedurale au vizat domenii precum: anularea unor obligații fiscale. protecția consumatorilor cu privire la costul total al creditării și la cesiunea de creanțe,  stabilirea măsurilor de sprijin a întreprinderilor mici și mijlocii, a căror activitate este afectată de creșterile de prețuri și tarife la energie, gaze și combustibil, plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze pentru consumatorii casnici. aprobarea obiectivului de investiții ”Institutul Regional de Boli Cardiovasculare Iași”, modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului nr.69/2000,  completarea Legii nr.21/1991 a cetățeniei române, modificarea Legii nr.360/2002 privind Statutul polițistului, modificarea și completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul Administrativ, Legea Educaţiei Naţionale, publicată în Monitorul Oficial al României, partea I, nr.18, din 10 ianuarie 2011, cu modificările şi completările ulterioare, completarea și modificarea Legii educației naționale nr.1/2011,  modificarea şi completarea Legii nr.1/2011 a Educaţiei Naţionale, modificarea şi completarea art.(56 indice 1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei sălbatice,modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.26/2011 privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, cu modificările şi completările ulterioare, modificarea art.150 alin.(1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ,modificarea şi completarea Legii Apelor nr.107/1996, transmiterea unei părţi din imobilul “Palatul Parlamentului”, proprietate publică a statului, din administrarea Camerei Deputaţilor în administrarea Muzeului Naţional de Artă Contemporană al României, precum şi pentru modificarea unor acte normative, modificarea art.65, alin.(5) din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publicecompletarea Legii drepturilor pacientului nr.46/2003.

News Moldova îți recomandă și ...   Mara CALISTA (PNL): "Vocea femeilor trebuie să se facă resimțită la toate nivelurile"

Cristina Breahnă-Pravăț | Bacau

Declarații și interpelări axate pe domenii de interes politic intern și european

Principalele declarații politice realizate în 2022 au fost: „Planul național de redresare și reziliență prinde contur”. „Eșecul nu poate fi promovat în funcții de conducere”, „Majorările salariale din educație încă bat pasul pe loc”, „«România educată» a rămas doar un slogan pentru miile de profesori care așteaptă să li se facă dreptate”,„Reformele de carton nu pot masca lipsa rezultatelor”, „231 de zile fără niciun rezultat de la marea lansare a proiectului «România Educată»”„Cadrele didactice din România s-au solidarizat alături de copiii care fug din calea războiului”. Aceste declarații politice arată gradul de implicare, unul intens, al parlamentarului social-democrat în problema educației, sănătății, salarizării cadrelor didactice, din rândul cărora parlamentarul social-democrat de Bacău face parte. Interpelările sunt de asemnea numerpoase, ele pornesc de la probleme punctuale din Bacău precum scoaterea la concurs a posturilor didactice la ISJ Bacău, uigetele federațiilor sportive, prețurile carburanților, corelarea programelor școlare cu vârsta elevilor,  majorarea salriilor cadrelor didactice, situația de la ALRO Slatina,  implementarea PNRR, situația minelor de cărbuni din România,  posibilitatea relansării Programului National ”Start Up Nation” transmiterea numărului de incidente raportate in proximitatea trecerilor de pietoni, transmiterea numărului de facturi care au fost emise in mod greșit de furnizorii de energie electrica/de gaze naturale, prin nerespectarea prevederilor legale privind plafonarea prețurilor.,  la chestiuni punctuale de politică externă precum declarațiile ambasadorului Federației Ruse, tensiunile din zona Balcanilor, pregătirea aderării la Spațiul Schengen, situația românilor din Ucraina,

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Deputatului PNL de Bacău Cătălina CIOFU transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă

CONSILIERA BREAHNĂ-PRAVĂȚ A PROVOCAT DIN NOU CIRC ÎN ȘEDINȚĂ! - Tele 1 Bacau

Interpelările adresate premierului Nicolae Ciucă au vizat situația gazelor din Marea Neagră, raportul privind eșecul aderării României la Spațiul Schengen, descongestionarea canalelor de export ale cerealelor din Ucraina, economia de război, analizarea posibilității renegocierii PNRR referitoare la includerea finanțării pentru extinderea sistemului național de irigații, transmiterea măsurilor disciplinare care se impun sportivilor care au reprezentat România la Campionatul Mondial de Hochei și care au intonat imnul Ținutului Secuiesc, necesitatea actului normativ care prevede posibilitatea decretării de către CSAT a stării de criză, transmiterea poziției Guvernului României în privința posibilității confiscării activelor oligarhilor ruși, acțiunile pe care le va întreprinde România în contextul în care Federația Rusă a recunoscut independența celor două provincii separatiste, Lugansk și Donețk. transmiterea sancțiunilor pe care România le va lua împotriva Rusiei.

News Moldova îți recomandă și ...   2023 | PARLAMENTARII la RAPORT: Gheorghe SOLDAN, deputat PSD de Suceava

Concluzii

În concluzie, parlamentarul Cristina Ionela BREAHNĂ-PRAVĂȚ senator PSD de BACĂU s-a implicat activ în tot ceea ce înseamnă activitate parlamentară. Bacăul este un județ aflat în centrul unor proiecte majore de investiții. De aceea, parlamentarul urmărește atent modul în care intereselele băcăuanilor sunt respectate la nivel local de către autorități. Ea a abordat atât chestiuni politice de interes local, național dar și european și internațional.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top