Connect with us

89 de școli din județul BACĂU nu au AUTORIZAȚIE de securitate la incendii

Bacau

89 de școli din județul BACĂU nu au AUTORIZAȚIE de securitate la incendii

Elevii din județul Bacău învață în clădiri periculoase

În județul Bacău, 89  de unități școlare nu au autorizaţie de securitate la incendii, iar 11 nu au autorizații sanitare.

Pe data de 13 septembrie începe nou an școlar, care se va desfășura în format fizic până când rata de infectare va depăși șase cazuri la mia de locuitori.  Toate unitățile de învățământ ar trebui să fie pregătite pentru a-și primi elevii, mai ales în această perioadă de pandemie în care trebuie respectate anumite reguli de igienă și distanțare socială.

În ciuda acestui fapt, în județul Bacău foarte multe unități de învățământ nu prezintă autorizațiile necesare pentru desfășurarea activităților în incinta clădirilor. Astfel că, 89 de școli nu au autorizație de securitate în caz de incendiu, iar 11 unităţi de învăţământ nu au autorizaţie sanitară.

Multiple piedici pentru elevii care doresc să învețe

Lista problemelor ce trebuiau rezolvate până la începerea anului școlar continuă. Deși, la nivelul județului, există 162 de microbuze școlare care să le asigure naveta copiilor, 11 sunt nefuncționale, iar 42 nu au licențele necesare pentru a ieși pe traseu.

Dacă în alte localități școlile nu au avizele necesare, elevii a două școli din Onești nici măcar nu au clasele pregătite pentru noul an școlar. Aici, din cauza lucrărilor de reabilitare neterminate, copii sunt nevoiți să își desfășoare orele în alte spații provizorii.

În ciuda acestor multiple probleme, Prefectul județului Bacău, Leonard Iona Bulai rămâne pozitiv:

„Îmi doresc să avem un început de an normal, pentru că sunt convins că lucrurile se pot schimba foarte rapid, în funcție de evoluția epidemiologică. În perioada cât vor învăța, este important ca elevii să fie în siguranță din toate punctele de vedere!”

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

News Moldova LIVE

ANUNT

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top