Connect with us

95% din activitatea ECONOMICĂ a localității Slănic Moldova înseamnă TURISM! Primarul Gheorghe BACIU: ”Agenții ECONOMICI sunt partenerii noștri”

Agenda Primarului

95% din activitatea ECONOMICĂ a localității Slănic Moldova înseamnă TURISM! Primarul Gheorghe BACIU: ”Agenții ECONOMICI sunt partenerii noștri”

Stațiunea Slănic Moldova este cea mai importantă staţiune balneo-climaterică de interes naţional din Regiunea de nord – est a ţării

Mult timp denumită Perla Moldovei, Slănic Moldova este cea mai importantă staţiune balneo-climaterică de interes naţional din Regiunea de nord – est a ţării. Denumirea de Slănic vine de la râul Slănic, de-a lungul căruia este aşezată staţiunea. Cuvântul ,,Slatini”- înseamnă ,,Pârâul Sărat” în slavă veche şi vine să sublinieze principala caracteristică a localităţii: existenţa izvoarelor minerale şi a efectelor lor curative.

Slănic Moldova întruneşte toate aspectele necesare unei staţiuni ale cărei principale scopuri sunt acelea de relaxare şi refacere a sănătăţii: aerul curat şi lipsit de agenţi alergeni, liniştea culmilor montane ce împrejmuiesc staţiunea, şi bineînţeles existenţa izvoarelor minerale ale căror calităţi terapeutice sunt comparabile cu cele din renumite staţiuni europene.

Gheorghe BACIU, primarul orașului Slănic Moldova: ”Slănic Moldova este o stațiune de relaxare și liniște

În cadrul emisiunii Agenda Primarului”  de la NEWS MOLDOVA, primarul orașului Slănic Moldova, Gheorghe BACIU a declarat că din momentul în care a ajuns la conducerea primăriei și-a propus ca orașul stațiune turistică pe care îl conduce să ofere atât localnicilor, cât și turiștilor un moment de respiro când ajung în zonă.

Totodată, edilul a ținut să menționeze că la Slănic Moldova, turiștii au parte de foarte multe trasee turistice atât pentru profesioniști, cât și pentru amatori, iar în weekend-uri pot urca cu telescaunul să admire priveliștea, iar ulterior se pot întoarce la pas prin pădure până ajung la Parcul Central. 

Slănic Moldova este o stațiune de relaxare și liniște. Acest lucru ne-am și propus, să nu fim o localitate din România cu o mare poluare fonică, ci din contră, se le oferim atât locuitorilor cât și turiștilor un moment de respiro  la Slănic Moldova.
Am luat măsurile necesare la nivelul administrației publice locale pentru a păstra localitatea cu un aer curat și cu o poluare fonică cât mai redusă.


Pot spune că avem câteva avantaje față de alte stațiuni din România în sensul în care, de la primărie la deal este numai turism. Nu suntem amestecați ca în alte localități cu blocuri și clădiri rezidențiale. Avem foarte multe trasee turistice atât pentru profesioniști cât și pentru amatori.

Avem și telescaunul care funcționează în weekend și cei doritori pot să urce cu telescaunul, pot admira priveliștea, pot să bea o cafea și chiar să se întoarcă pe jos prin pădure până ajung la Parcul Central”, a declarat Gheorghe BACIU.

Gheorghe BACIU: ”Agenții economici din Slănic Moldova sunt partenerii administrației publice locale

Primarul Gheorghe BACIU a mai declarat că peste 95% din activitatea economică a localității înseamnă turism, iar în acest context, agenții economici din Slănic Moldova sunt partenerii administrației publice locale.

Stațiunea a suferit anul trecut datorită contextului epidemiologic, fiind închisă economic mai bine de trei luni. În acest context, primăria a aprobat un ajutor de minimis, atât pentru investitorii existenți, cât și pentru cei care cei care doresc să investească în perioada următoare.

”Agenții economici din Slănic Moldova sunt partenerii administrației publice locale. Peste 95% din activitatea economică a localității înseamnă turism. Slănic Moldova este dependent de turism și pot spune că am suferit anul trecut, când aproape trei luni de zile, am fost închiși din punct de vedere economic.
Avem aprobat ajutorul de minimis pentru cei care doresc să investească la Slănic Moldova.
Totodată agenții economici în Slănic Moldova beneficiază și de alte reduceri și facilități pe care primăria le oferă”, a mai declarat Gheorghe BACIU.

În perioada următoare, primăria Slănic Moldova își propune să achiziționeze autobuze și microbuze electrice, dar și un trenuleț electric care să poată facilita transportul turiștilor în localitate. 

”Poți spune că reușim an de an să îmbunătățim și infrastructura rutieră pentru a veni în ajutorul agenților economici.
Ca ajutor pentru agenții economici avem în vedere în perioada următoare să îmbunătățim mobilitatea urbană în primul rând. Astfel ne dorim să aducem autobuze și microbuze electrice.

Totodată în perioada următoare dorim să achiziționăm și un trenuleț electric care să plimbe turiștii prin stațiune. Încercăm să evităm pornirea mașinilor astfel încât deplasarea turiștilor să fie făcută cu alte mijloacele de transport, pentru  a ajuta și mediul înconjurător”, a declarat Gheorghe BACIU.

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Agenda Primarului

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top