Connect with us

A fost semnat acordul de PARTENERIAT dintre Aerostar și compania U-TacS, pentru construirea în România, a programului de DRONE tactice Watchkeeper X

Bacau

A fost semnat acordul de PARTENERIAT dintre Aerostar și compania U-TacS, pentru construirea în România, a programului de DRONE tactice Watchkeeper X

Companiile U-TacS şi Aerostar S.A. au semnat ieri, 20 iulie, un Memorandum de Înțelegere pentru crearea consorțiului Watchkeeper

Semnarea Memorandului de Înțelegere va angrena şi participarea companiilor Thales Systems Romania și Romaero S.A., dar şi a Institutului Național de Cercetare Aerospațială din România „Elie Carafoli” (INCAS) și va sta la baza parteneriatului economic pe care compania britanică U-TacS îl propune României în cadrul programului Watchkeeper, fiind astfel un model de bune practici în industria de apărare din România.

Totodată, prin intermediul acestui parteneriat, Aerostar, unul dintre cei mai importanți angajatori băcăuani, îşi reconfirmă statutul de companie robustă şi rezilientă, capabilă să facă față cu succes provocărilor, tot mai complexe, din lumea de azi.

Valentin IVANCEA, președintele CJ Bacău: ”Cred că nu se mai îndoiește nimeni de oportunitatea acestui proiect

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin IVANCEA a declarat că exemplul de succes oferit de compania Aerostar trebuie replicat şi în alte domenii de activitate.

Totodată, acesta a ținut să menționeze că prin această inițiativă se deschide perspectiva unei dezvoltări accelerate a aeroportului unde, în ultimii ani, s-au investit 55 mil. euro fonduri europene.

”Subliniez că, în considerarea dezvoltării zonei adiacente Aeroportului Internațional „George Enescu” – care include facilitățile companiei Aerostar, precum şi Baza 95 Aeriană – am promovat în Consiliul Județean un Plan Urbanistic Zonal, aprobat în şedința din 27 mai. Prin documentul urbanistic menționat deschidem perspectiva unei dezvoltări accelerate a aeroportului unde, în ultimii ani, s-au investit 55 mil. euro fonduri europene (terminal pasageri + pistă nouă).

Cred că nu se mai îndoieşte nimeni de oportunitatea acestui proiect, de aceea consider că aprobarea sa trebuie urgentată inclusiv în Consiliul Local Bacău unde, deşi documentația a fost trimisă de mai multă vreme, lucrurile bat încă pasul pe loc.

Exemplul de succes oferit de compania Aerostar trebuie replicat şi în alte domenii de activitate: în calitate de președinte al CJ voi fi un partener al antreprenorilor care înțeleg să creeze plus-valoare şi, prin investițiile lor, să contribuie incontestabil la dezvoltarea județului Bacău”, a declarat Valentin IVANCEA.

Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top