Connect with us

A început ADMITEREA la Universitatea „Vasile Alecsandri” din BACĂU

Bacau

A început ADMITEREA la Universitatea „Vasile Alecsandri” din BACĂU

A început admiterea la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, care se realizează prin înscriere online, în perioada 05-30 iulie 2021, pe platforma www.admitere.ub.ro

Prin oferta educațională a celor 5 facultăți, care cumulează 35 de programe de studii universitare de licență, 26 de programe de studii universitare de master și 2 de doctorat, programe de conversie profesională, programe post-universitare, programul pregătitor de limba română pentru cetățeni străini, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău acoperă principalele domeniile cerute de piața forței de muncă din Regiunea Nord-Est.

Cu o experiență de peste șase decenii în învăţământul de superior, Universitatea de stat „Vasile Alecsandri” din Bacău oferă la admiterea, pentru anul universitar 2021-2022, un număr total de 3985 locuri, reprezentând capacitatea totală de școlarizare, din care 2365 de locuri pentru licență și 1620 de locuri pentru master.

Candidații care nu dispun de mijloace tehnice pentru realizarea pașilor necesari înscrierii la concursul de admitere online, pot accesa, în sălile puse la dispoziție de cele 5 facultăți, toate mijloacele necesare pentru efectuarea înscrierii. Programul de lucru, la înscrierea online, este 24 de ore din 24 de ore, iar pentru cei care optează să se înscrie, la sediul facultăților, programul de lucru este: Luni – Vineri: 9-15, Sâmbătă: 9-12, duminica nu se fac înscrieri la sediul facultăților.

Pentru studiile universitare de licență sunt alocate 600 locuri la buget (520 de locuri pentru cetățenii români, din care 5 pentru românii de etnie romă, 22 absolvenții de licee din mediul rural, 10 candidații din sistemul de protecție socială, 45 domenii prioritare și 80 pentru românii de pretutindeni cu bursă și fără bursă) și 1765 de locuri cu taxă.

La studiile universitare de master sunt alocate 364 locuri la buget (330 de locuri pentru cetățenii români, din care 6 pentru românii de etnie romă,  60 pentru domenii prioritare și 34 pentru românii de pretutindeni cu bursă și fără bursă)  și 1256 de locuri cu taxă.

Informații complete despre admiterea la cele 5 facultăți se găsesc pe www.admitere.ub.ro și pe paginile web ale facultăților: www.ub.ro/inginerie/admiterewww.ub.ro/litere/admitere;  www.ub.ro/stiinte/admiterehttps://www.ub.ro/fsec/ și www.ub.ro/smss/admitere.

Admiterea pentru românii de pretutindeni se desfășoară, în perioada 05-23 iulie 2021, informații complete privind procesul de înscriere se găsesc pe site-ul adrp.ub.ro.

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău poate asigura, pe o durată, de cel puțin un semestru, peste 150 de mobilități ERASMUS+ pentru studenți, plătite din fonduri europene, peste 1800 burse de performanță, merit și de ajutor social. Studenții beneficiază de stagii de practică şi internship, cazare în căminele universităţii, servirea mesei la Restaurantul Universităţii, posibilitatea de documentare şi studiu la Bibliotecă, tabere studenţeşti gratuite la mare şi la munte. De asemenea, studenţii pot acumula experienţă prin practică la postul de radio studenţesc UNSR Bacău şi postul Academic TV şi își pot dezvolta abilitățile de dezvoltare personală prin implicarea în activităţile de voluntariat și cele extra-curriculare.

Pentru studiile universitare de doctorat și conversie profesională se vor publica informații în luna august deoarece admiterea se va organiza în luna septembrie 2021.

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a pus dispoziţia candidaţilor două linii telefonice deschise: 0787 539 061; 0234 534.712 şi două platforme: admitere.ub.ro şi adrp.ub.ro, care oferă informaţii complete despre admitere.

Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top