fbpx
Connect with us

ACHIZIŢII de peste 300.000 de LEI pentru Sărbătorile de CRĂCIUN, la BACĂU

Bacau

ACHIZIŢII de peste 300.000 de LEI pentru Sărbătorile de CRĂCIUN, la BACĂU


Primăria Bacău a făcut achiziţii de peste 300.000 de lei pentru pregătirea Sărbătorilor de Iarnă, în doar trei proceduri iniţiate în lunile octombrie şi noiembrie

Astfel, de la Direcţia Silvică Bacău a cumpărat cetină de brad în valoare de 43.000 de lei. Şi nu un kilogram, două, ci taman 20 de tone, ceea ce naşte firesc întrebarea ce va face cu atâta amar de cetină.

Apoi, de la o firmă din Timişoara a închiriat instalaţiile pentru iluminatul festiv pentru bradul de Crăciun. Suma pusă la bătaie a fost de 108.667,39 lei, iar în aceşti bani intră şi montarea, punerea în funcţiune şi demontarea.

News Moldova îți recomandă și ...   Valentin IVANCEA, președintele CJ Bacău: "Astăzi a avut loc Conferința Regională INVESTIM acum, CONSTRUIM pentru VIITOR organizată de Consiliul Județean, cu sprijinul ADR Nord-Est"

Societatea cu pricina este SC ELBA COM SA, înfiinţată în 2000 şi având ca principal obiect de activitate “comerţ cu ridicata al mobilei, covoarelor şi a articolelor de iluminat”.

Administratorii firmei sunt Lucia Gheorghe, Maria Băileşteanu şi Matei Marius Cocian, în vreme ce acşiunile sunt deţinute de 10 persoane fizice, dar şi una juridică, respectiv ELBA SA.

În 2021, societatea a raportat peste 33 de milioane de lei cifră de afaceri, un profit net de 3,6 milioane de lei, la un număr de 78 de angajaţi.

Cea mai costisitoare achiziţie făcută recent de primăria Bacău, pentru Sărbătorile de Iarnă, constă în închirierea unui patinoar. Pentru acest patinoar, de 600 de metri pătraţi, s-au scos din visteria municipalităţii 150.000 de lei. În preţ, conform opfertei câştigătoare, sunt incluse 60 de perechi de patine.

News Moldova îți recomandă și ...   Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA: "Un nou proiect finanțat prin PNRR pentru dezvoltarea și extinderea infrastructurii medicale băcăuane!"

Achiziţia a fost adjudecată de societatea comercială Ceres Trading, un mai vechi partener de afaceri al municipalităţii băcăuane. Firma a fost înfiinţată în 2014 şi are ca principal obiect de activitate “comerţ cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun”, dar se vede că se pricepe şi la patinoare.

Administrator este Adrian Dănceanu, care e şi unic acţionar, iar în 2021 firma, care are un singur angajat, a declarat o cifră de afaceri de 346.013 lei şi un profit net de 211.878 de lei.

News Moldova îți recomandă și ...   Un tânăr cioban băcăuan, înarmat cu un cuțit, a TERORIZAT o întreagă comună

Conform presei din Bacău, în 2020 un patinoar similar a fost închiriat de primărie de la aceeaşi firmă, atunci suma fiind de 120.000 de lei. Conform www.ziaruldebacau.ro, firma îi aparţine lui Adrian Dânceanu, însă mentenanţa la patinoar era asigurată de Gabriel Marghiol, cel care s-ar fi ocupat an de an de organizarea Hramului Bacăului, dar şi de parcul de distracţii ce era amplasat anul în Parcul Catedralei.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top