Connect with us

Administratia BACAUANA in bratele PROGO OFFICE SRL! Daniel BARGU, unic furnizor pentru institutiile din BACAU

Bacau

Administratia BACAUANA in bratele PROGO OFFICE SRL! Daniel BARGU, unic furnizor pentru institutiile din BACAU

Expresia „ORDIN PE UNITATE„, consacrată de acum în România, definește pe deplin relația dintre mediul administrativ din BACAU și celebra  firma PROGO OFFICE SRL administrata de Daniel BARGU

Indiferent de denumirea pe care o poarta, institutiile din Bacau parca au consemn sa lucreze cu firma influentului Daniel Ioan BARGU.

Controversele legate de numele acestui influent om de afaceri apropiat de mediul politic bacauan au un istoric lung, ducându-se pana la nivelul anului 2006.

Numele patronului Progo Office a devenit cunoscut în lumea afacerilor din Bacău în anul 2006, odată cu cererea pentru autorizarea construcţiei clădirii de sticlă din centrul oraşului numită Buena Vista. 

Cert este că, din 2006 până astăzi, Progo Office, ex – CARTA OFFICE SRL și-a „consolidat” la nivel de monopol politico-instituțional poziția în piața de stat a Bacăului.

SC COMPANIA REGIONALA DE APA BACAU SA, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau, SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA BACAU, CASA DE ASIGURARI DE SANATATE BACAU sunt câțiva din clienții predilecți ai PROGO OFFICE în materie de  papetarie.

Până și Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Bacau respecta indicația clara de a printa BILETELE de INTRARE la muzeu la aceeași firmă.

 

Cum a crescut PROGO OFFICE de la o cifra de afaceri situata la 690.000 RON în 2016, la o valoare de 7.440.000 RON în 2020??

Daniel BARGU este detinatorul uneia dintre afacerile care au înflorit efectiv în Bacau sub paravan politic!! Evident nu este singurul din siajul partidelor politice aflate la conducerea instituțiilor băcăuane.

Până în luna martie a anului pandemic 2020, societatea băcăuană Progo Office, se rezuma la vânzarea de papetărie și materiale pentru birotică în rândul instituțiilor descentralizate din Bacău.

Mediul politic însă a deschis și porțile instituțiilor medicale în contextul achizițiilor de dezinfectanți medicali.

O lovitură impresionantă a fost dată la Spitalul Județean din Bacău care i-a atribuit lui BARGU un contract de aproximativ 900.000 de euro.

Printre cumpărători, pe lângă Spitalul Județean Bacău, se numără Spitalul Municipal Adjud, Direcția pentru Protecția Copilului Bacău, Direcția pentru Protecție a Copilului Olt, Oficiul de Cadastru Bacău, Casa de Asigurări de Sănătate Bacău, Compania Regională de Apă Bacău, Parchetul de lângă Tribunalul Giurgiu, Direcția de Protecția Copilului Iași, Inspectoratul Județean de Poliție Galați, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj Napoca, ITM Bacău, Apele Române Siret Bacău, Spitalul Municipal Tg Secuiesc, Inspectoratul Școlar Iași, CNAIR, Ministerul Transporturilor, UM 01746 Bârlad, Spitalul Marie Curie  iar lista poate continua.

Toate aceste contracte au fost realizate cu cei doar 9 angajați cu care figurează Progo Office.

Pe fondul acuzațiilor de trafic de influență, BARGU s-a retras ulterior din contractul cu SJU Bacău și a sistat furnizarea de echipamente către această unitate medicală.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top