fbpx
Connect with us

Administrația USR-PNL din Bacău ARUNCĂ un milion de euro în groapa SĂLII POLIVALENTE, pentru un TALUZ la un șantier părăsit de 10 ani

Bacau

Administrația USR-PNL din Bacău ARUNCĂ un milion de euro în groapa SĂLII POLIVALENTE, pentru un TALUZ la un șantier părăsit de 10 ani

Administrația USR-PNL de la Bacău va cheltui aproape un milion de EURO pentru realizarea unui mal/ taluz pentru ”punerea în siguranță” a unui șantier părăsit de 10 ani de zile. Este vorba groapa  ”Sălii Polivalente” din Bacău, din cartierul CFR, un proiect eșuat al administrației PNL-Romeo Stavarache, inițiat în 2011, în valoare de 58 de milioane de lei.

În 2012, odată cu falimentarea firmei care câștigase licitația, lucrările s-au oprit iar băcăuanii au rămas cu cea mai scumpă groapă realizată vreodată din bani publici, pentru care s-au cheltuit peste 2 milioane de euro.

Proiectul pentru ”punerea în siguranță în vederea protejării construcțiilor, împrejmuirilor și instalațiilor prin consolidare taluz la obiectivul de investiții “Construire Baza Sportiva – Sală Polivalentă a Sporturilor” a trecut cu 12 voturi din 23, prin votul majorității PNL-USR, în ciuda criticilor argumentate ale consilierilor opoziției.

Administrația condusă de primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu preferă să cheltuie 4.75 milioane de lei, pentru lucrări de consolidare a unui mal al gropii de la Sala Polivalentă, (proiect părăsit, aflat pe masa Companiei Naționale de Investiții) în loc să construiască ceva cu acești bani.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PNL Cătălina Ciofu a luat parte la o nouă ședință a Comisiei de Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților

Potrivit expunerii de motive a proiectului, studiul comandat de Primăria Bacău s-a impus urmare a unei sesizări primite de la Unitatea Militară 01602, aflată în apropiere, care reclama surparea unor maluri ale gropii, prăbușirea unui gard dar și faptul că rețeaua de gaze naturale care alimentează proprietățile din zonă au rămas suspendate pe o lungime de 11 metri.

Cel mai vehement dintre toți consilierii a fost Cristinel Manolache, care a reclamat faptul că liberalii din Primăria Bacău dar și USR-istul Lucian Daniel Stanciu Viziteu sunt conduși din umbră de fostul primar liberal Romeo Stavarache (2004-2016), condamnat pentru fapte de corupție. Consilierul Manolache crede că în spatele proiectului s-ar afla interesele grupului liberal.

News Moldova îți recomandă și ...   Președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea: "Astăzi a avut loc ultima rundă a dezbaterilor publice privind realizarea parcului atletic în Bacău"

”Proiectul trebuia finalizat în 2011. Am rămas cu o gaură mare, unică în România, o gaură de milioane de euro la bugetul local. Cel care-l consiliaza pe actualul primar, focșăneanul (Romeo Stavarache), îl sfătuiește să mai cheltuie un milion de euro, că și constructorii lor, că ei au un grup al lor, trebuie să mănânce. Eu sper ca acest proiect să nu treacă”, a spus Manolache.

Consilierul Dorin Chirilescu s-a arătat dezamăgit că actuala administrație preferă să cheltuie un milion de euro pentru ”o conservare a unui proiect eșuat”.  În replică, a reacționat viceprimarul liberal Liviu Miroșeanu, care a încercat să apere investițiile ”liberale” din perioada când era primar Romeo Stavarache, dar care a fost contrazis de consilerul Eusebiu Diaconu, care i-a amintit lui Miroșeanu de alte investiții dezastruoase/ eșuate din acea perioadă: aducțiunea de apă de la Valea Uzului, strada Milcov, etc)

News Moldova îți recomandă și ...   Primul pacient transportat cu elicopterul de pe heliportul SJU Bacău! Președintele Valentin Ivancea: "Obiectivele finanțate cu fonduri europene îşi dovedesc utilitatea"

”Aveam pretenția de la ocupantul scaunului de primar să vină la masa CL, să spună că am preluat acest obiectiv, această groapă cu iz penal și mă așteptam să zică așa, că uite, avem acest plan, această viziune, cu acest munte de pământ. În loc să facem expertiză, pentru a pune în siguranță un mal de pământ, nu mai bine făceam o expertiză cu privire la tot ce s-a îngropat acolo și ce construim în acest loc”- a remarcat viceprimarul Cristian Ghingheș.

Lucrările  la ”Sala Polivalentă” au fost sistate de mai bine de 10 ani și în prezent nu există nico speranță pentru continuarea lor. Atât imensa groapă de pământ, cât și structura pusă în pământ s-au degradat în mod accentuat. Primăria Bacău a încercat să obțină finanțare de la Compania Națională de Investiții, căreia i-a pasat proiectul, dar fără niciun rezultat.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top