fbpx
Connect with us

Adrian POPOIU, primar Siret (Suceava): ”Orașul SIRET este în portofoliul cu proiecte de SUCCES ale UE și asta ne ONOREAZĂ”

Bacau

Adrian POPOIU, primar Siret (Suceava): ”Orașul SIRET este în portofoliul cu proiecte de SUCCES ale UE și asta ne ONOREAZĂ”


Adrian POPOIU, primarul orașului SIRET, a vorbit, în cadrul emisiunii “Agenda Primarului”, despre proiectele locale, dar și despre recunoașterea la nivel european a SIRETULUI

Orașul SIRET este una dintre localitățile de graniță, care au reacționat exemplar în cele mai grele momente ale crizei provocate de conflictul din Ucraina, când mii de refugiat au venit în România, ca să scape de război.

De asemenea, SIRETUL este un model în ceea ce privește accesarea de fonduri europene, în aproape toate domeniile de activitate, motiv pentru care poate oricând oferi o sursă de inspirație în acest sens. Asta nu înseamnă că nu are de rezolvat suficient de multe situații edilitare complicate, cum ar fi, de pildă, suprapunerea unor proiecte locale de asfaltare cu Master Plan-ul județului Suceava privind lucrările de apă-canal.

 SIRETUL, în portofoliu cu proiecte de succes ale UE! Primarul ADRIAN POPOIU: ”Cu acest lucru ne mândrim foarte mult și suntem onorați”

”Conferința de presă de ieri a constat în faptul că, Comisia Europeană, mai exact DG Regio, începe o campanie de promovare a proiectelor de succes din regiunea Nord Est. 60 de regiuni din cele 240 de regiuni ale UE sunt prinse în acest proiecte al celor de la Comisia Europeană, iar din aceste 60 de regiuni, trei sunt din România. Este vorba despre Nord Est, Centru și Nord Vest.

Din regiunea Nord Est suntem noi, orașul Siret, în portofoliu cu proiecte de succes ale UE și cu acest lucru ne mândrim foarte mult și suntem onorați. S-a consfințit undeva munca noastră de ani de zile, sunt proiecte foarte multe în derulare, proiecte cu finanțare europeană, finalizate, e un lucru fantastic pentru noi, orașul Siret, un oraș mic, cu foarte multe probleme, mai ales de când a început și războiul în Ucraina. Faptul că suntem dați ca exemplu de bune practici la nivelul UE e un lucru cu care noi ne mândrim. La această conferință de presă a participat domnul VASILE ASANDEI, directorul ADR Nord Est Piatra Neamț și de la Comisia Europeană a venit domnul FLORIN RUGINĂ”, a declarat primarul orașului Siret, ADRIAN POPOIU.

News Moldova îți recomandă și ...   Expertul în aviație Radu BEZNIUC, noul director al Aeroportului Internațional „George Enescu” din Bacău

Prin POR 2014 – 2020, orașul Siret a accesat fonduri în valoare de peste 30 milioane euro, suma pe cap de locuitor fiind de peste 3.500 euro, ceea ce plasează localitatea pe locul 1 în regiunea Nord Est, la absorbția de fonduri europene. Proiectele finanțate sunt diverse, unele finalizate, altele în derulare, în domenii precum Spațiile verzi, Sănătăte, Educație, Infrastructură Rutieră, Mobilitate Urbană, Asistență Socială, Cultură, etc.

Munca pentru modernizarea orașului SIRET nu este deloc ușoară, proiectele de asfaltare și Master Planul de extindere a rețelei de apă-canal desfășurându-se cu multe provocări

”Noi am luat un credit de la Trezorerie, e un credit mai mărișor și noi nu reușim să plătim acele rate și dobânzi la Trezorerie, mai rău, căci sumele sunt destul de mari (pe trimestru cam 1,2 milioane lei), căci Trezoreria, în secunda 2, îți blochează conturile de venituri, care reprezintă cam 80% din veniturile noastre și nu ne mai putem desfășura activitatea. Dăm salariile și ne putem după aceea la stele. Apoi, Acet-ul, operatorul apă din județul Suceava.

Noi am semnalizat încă din anul 2017 – 2018 că vor fi niște suprapuneri. Adică, noi venim cu proiectele noastre de mobilitate urbană, asfaltăm în orașul Siret, iar acolo este acel Master Plan, de aproape un sfert de miliard de euro, în județul Suceava, unde Acet-ul va extinde rețeaua de apă și canal. Am găsit soluții, am fost la Ministerul Fondurilor Europene, am găsit înțelegere și chiar s-a spus că sunt foarte bune soluțiile găsite de Primăria Siret, dar să se facă lucrările de apî canal înaintea celor de asfaltare. Dar nu am avut nicio șansă, s-au încăpăținat, au întârziat lucrările (…)”, a conchis primarul orașului SIRET.

News Moldova îți recomandă și ...   Constructorul băcăuan UMBRĂRESCU face toată Autostrada A7, între Buzău și Pașcani, după respingerea contestațiilor Danlin 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top