fbpx
Connect with us

Alegerile locale din Municipiul Bacău, CONTESTATE! Sute de buletine de vot lipsă și alte abateri grave 

Alegerile locale din Municipiul Bacău, CONTESTATE! Sute de buletine de vot lipsă și alte abateri grave  - News Moldova

Bacau

Alegerile locale din Municipiul Bacău, CONTESTATE! Sute de buletine de vot lipsă și alte abateri grave 

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Contestații serioase au fost înaintate după alegerile locale din municipiul Bacău, unul dintre cele mai mari orașe din regiunea Moldovei din România

Dorin Chirilescu, alături de Partidul SENS, au făcut publice preocupările lor cu privire la posibile abateri grave în procesul electoral, care ar putea influența rezultatele finale.

Printre cele mai grave acuzații se numără descoperirea a peste șapte sute de buletine de vot lipsă în procesele verbale ale alegerilor pentru Consiliul Local. Aceste buletine nu au fost evidentiate corect în documentele oficiale și au apărut ulterior chiar și pe site-ul AEP-STS, după înregistrarea datelor inițiale. Mai mult decât atât, contestațiile aduse în discuție vizează și un număr alarmant de voturi nule, care depășește 2.000, precum și presupusa mutare a secțiilor de vot fără respectarea procedurilor de transparență necesare.

Procesul de anunțare a rezultatelor provizorii în Bacău a fost întâmpinat cu întârzieri semnificative pe platforma STS, comparativ cu alte municipii. Această întârziere a fost justificată de dificultățile în reconcilierea numerelor referitoare la buletinele de vot utilizate și cele nefolosite, ca urmare a unor discrepanțe multiple.

În lumina acestor contestații, membrii biroului electoral se pregătesc să ia în considerare posibilitatea renumărării buletinelor de vot în secțiile în care au fost identificate probleme, precum și analiza profundă a voturilor nule. Decizia finală a magistraților este așteptată să ofere claritate și transparență în privința validității alegerilor locale în municipiul Bacău.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top