Connect with us

Ambulanța Bacău SUSPENDA orice concediu de odihnă pentruURMATOARELE LUNI

Bacau

Ambulanța Bacău SUSPENDA orice concediu de odihnă pentruURMATOARELE LUNI

Serviciul de Ambulanță din județul Bacău este la limită, atât cu personalul cât și cu mașinile din cauza cererilor de testare în continuă creștere

Municipiul Bacău a depășit pragul critic de 6 cazuri la mia de locuitori (mai precis 6,25), ceea ce înseamnă că intră în vigoare noi măsuri și restricții, potrivit noii hotărâri de Guvern. Prefectura Bacău a anunțat că noile restricții vor fi aprobate în ședința de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și urmează să intre în vigoare de la ora 00.00 în această noapte. Serviciul Județean de Ambulanță este extrem de aglomerat în acest timp, oamenii din județ – și mai ales din zonele urbane – sunând non stop pentru testare anticovid:

În acest moment partea de Covid ne ocupă tot timpul, avem din ce în ce mai multe solicitări de testare, sunt persoane care au simtomatologie și apelează Serviciul 112 – putem spune că în ultimele două săptămâni au crescut de patru ori numărul de solicitări privind testările. Nu mai reușim să le facem în aceeași zi sau în 24 de ore, cum procedam până acum, le planificăm pentru a doua, a treia și uneori chiar a patra zi. Desigur, sunt și urgențele pe care sunt extrem de importante pentru noi și nu trebuie să le neglijăm”, a declarat pentru NewsMoldova, dr. Aura Crețu, șefa Serviciului Ambulanță Bacău.

Am suspendat pana la sfarșitul anului concediile de odihnă pentru ca tot personalul să fie la serviciu”

În aceste condiții de solicitare intensă, conducerea Ambulanței Bacău – în deficit de personal dar și de masini de salvare – a hotărât să suspende orice concediu pe o durată de câteva luni, în funcție de evoluția evoluția cazurilor de infectare cu SarsCov2:Am suspendat pana la sfărșitul anului concediile de odihnă pentru ca tot personalul să fie la serviciu și să reușim să creștem numărul de echipaje, să creștem numărul de persoane care pot să preia și să prelucreze datele de la Serviciul 112, pentru salvarea pacientului. Dacă lucrurile nu merg foarte bine, noi o să solicităm un sprijin de specialitate de la celelalte structuri prin intermediul DSP”.

Celelalte două municipii din județul Bacău, Onești și Moinești au rata de infectare de 5,25 si, respectiv, 3,63 la mia de locuitori.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top