fbpx
Connect with us

Angajați ai Direcției Silvice Bacău, trimisi în JUDECATĂ pentru FALS și DELAPIDARE

Angajați ai Direcției Silvice Bacău, trimisi în JUDECATĂ pentru FALS și DELAPIDARE - News Moldova

Bacau

Angajați ai Direcției Silvice Bacău, trimisi în JUDECATĂ pentru FALS și DELAPIDARE

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Angajații Direcției Silvice Bacău au fost aduși în fața instanței, fiind acuzați de fals și delapidare, conform rechizitoriului emis la data de 9 ianuarie 2024. Cei cinci inculpați sunt:

1. A.V., șeful Ocolului Silvic Fântânele, este acuzat de fals intelectual, fals informatic și tentativă de delapidare. În perioada 10 mai – 21 iunie 2022, acesta a manipulat datele privind inventarierea arborilor, introducând informații false în aplicația SUMAL 2.0, generând astfel discrepanțe în gestiune, cu intenția de a se apropia de masă lemnoasă suplimentară.

2. P.L., membru al echipei de marcare condusă de A.V., este acuzat de fals informatic și complicitate la tentativa de delapidare. În perioada mai-iunie 2022, acesta a inserat în mod intenționat în aplicația SUMAL 2.0 informații incorecte despre înălțimile arborilor, știind că sunt mai mici decât cele reale.

3. B.V.I., maistru de exploatare, este acuzat de fals informatic și delapidare. În timpul marcarilor din 2022, a valorificat ilegal material lemnos provenit din subdimensionarea arborilor, desfășurând activități ilegale în perioada martie – mai 2023. A fost implicat și în traficul ilegal de lemn de foc și în emisiunea de avize de însoțire cu cantități subdimensionate.

4. CCA, pădurar, este acuzat de delapidare și fals informatic. A valorificat ilegal lemnul provenit din subdimensionarea arborilor marcați în 2022 și a facilitat sustragerea de lemn de foc de către transportatori fără documente legale și cu volume subdimensionate.

5. CR, fasonator silvic, este acuzat de complicitate la delapidare în formă continuată și de trei infracțiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. A sprijinit pe B.V.I. și CCA în valorificarea ilegală a excedentului de masă lemnoasă.

Rechizitoriul detaliază acțiunile ilegale ale fiecărui inculpat, inclusiv valorificarea neautorizată a lemnului, traficul ilegal de lemn de foc și emiterea de documente false pentru acoperirea activităților ilegale. Parchetul subliniază că cercetările au fost efectuate cu sprijinul specialiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Bacău, B.O.S. Bacău și Gărzii Forestiere Suceava, menționând că prezumția de nevinovăție rămâne intactă pentru toți inculpații.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top