Connect with us

Aproximativ 16.000 de fermieri din județul BACĂU au depus CERERI de PLATĂ la APIA

Bacau

Aproximativ 16.000 de fermieri din județul BACĂU au depus CERERI de PLATĂ la APIA

La Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură din Bacău au fost depuse cereri de plată de la aproximativ 16.000 de fermieri

Campania este derulată în  perioada 1 martie – 16 mai 2022, dar cererile pot fi depuse şi după data limită de depunere, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1%, pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul, dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă în termenul stabilit.

Sumele aferente fiecărei scheme de sprijin se stabilesc prin Hotărâre de Guvern, după data de 1 octombrie luându-se în calcul plafoanele alocate, suprafaţa eligibilă pentru respectiva formă de sprijin la nivel naţional şi cursul de schimb al euro, stabilit de Banca Centrala Europeană la data de 30 septembrie.

„Până la 16 mai s-au primit aproximativ 16.000 cereri, totalizând o suprafaţă de peste 172.000 hectare. În comparaţie cu anul trecut, numărul cererilor a scăzut, dar suprafaţa agricolă a crescut cu 2.760 hectare, fapt ce confirmă tendinţa de comasare a terenurilor de la an la an”, a declarat Lucian-Gabriel Bogdănel.

În anul 2022, plata avansurilor va demara la 16 octombrie, iar începând cu 1 decembrie se vor efectua plăţile finale.

Autorizarea plăţilor pentru campania 2021 continuă până la 30 iunie.

Sursa: agerpres.ro


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top