fbpx
Connect with us

Asociație din Bacău, lovită de un prejudiciu uriaș de peste 400.000 de lei! Administratora acuzată că a furat fondurile timp de 7 ani

Asociație din Bacău, lovită de un prejudiciu uriaș de peste 400.000 de lei! Administratora acuzată că a furat fondurile timp de 7 ani - News Moldova

Bacau

Asociație din Bacău, lovită de un prejudiciu uriaș de peste 400.000 de lei! Administratora acuzată că a furat fondurile timp de 7 ani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Asociația 24 din Bacău are paguba de peste 400.000 de lei, prejudiciul constatat într-un dosar penal de delapidare, administratora ar fi furat banii

Se pare că administratora acestei asociații ar fi furat banii oamenilor timp de 7 ani, iar situația a devenit evidentă atunci când furnizarea apei a fost întreruptă, stârnind suspiciuni.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bacău, cazul a fost dezvăluit în aprilie 2022, când proprietarii și locatarii unui imobil din Bacău au semnalat că li s-a sistat furnizarea de apă curentă, chiar dacă plătiseră taxele de întreținere pentru perioada 2020-2022.

Această situație a declanșat o serie de investigații menite să determine dacă fondurile colectate de asociație au fost gestionate legal sau dacă au fost deturnate de către reprezentanții acesteia.

Conform comunicatului emis de IPJ Bacău, primele cercetări au relevat că furnizorul de apă a oprit furnizarea către imobil din cauza unei datorii neachitate de către asociația de proprietari, datorie în valoare de 222.500 de lei, reprezentând perioada 2020-2022.

Bănuielile cu privire la săvârșirea infracțiunii de delapidare au condus la o extindere a investigațiilor efectuate de către polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț.

Cu toate acestea, situația devine și mai tulburătoare, deoarece se pare că această femeie, în vârstă de 54 de ani și administrator al asociației responsabile pentru imobilul respectiv, ar fi însușit ilegal banii colectați de la proprietari și locatari într-un interval de timp extins, cuprins între 2015 și 2022.

Conform estimărilor, prejudiciul provocat de această acțiune neetică ar fi de aproximativ 412.400 de lei. Cazul a fost înaintat către unitatea de parchet, cu propunerea de trimitere în judecată a femeii acuzate.

Sursa: ziaruldebacau.ro


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top