Connect with us

BACAU | STADIONUL vechi în PARAGINĂ, PRIMARUL vrea unul nou lângă PENITENCIAR. Opoziţia acuză INTERESE imobiliare

Bacau

BACAU | STADIONUL vechi în PARAGINĂ, PRIMARUL vrea unul nou lângă PENITENCIAR. Opoziţia acuză INTERESE imobiliare

Primarul municipiului Bacău, Lucian Viziteu, a uitat promisiunea din campania electorală, că va reabilita stadionul vechi, şi are o nouă idee: construirea unuia nou lângă penitenciar.

În cauză ar putea fi vorba despre interese imobiliare privind terenul pe care se află vechiul stadion, după cum a rezultat din afirmaţiile făcute de consilierii locali Dorin Chirilescu şi Laurenţiu Chiciu în cadrul emisiunii Moldova în prim-plan, de la News Moldova.

“În campanie a fost unul dintre sloganurile favorite, că va reabilita vechiul stadion. A spus că este axa prioritară a municipiului Bacău acest stadion. Dar recent s-a pus în discuţie schimbarea amplasamentului, pe locul pe care se dorea o sală polivalentă. Pe Ştefan Guşă accesul ar fi foarte, foarte dificil pentru cetăţeni, este cumva ieşirea din Bacău spre Oneşti.

Iniţial s-a dorit o Sală Polivalentă pe acel amplasament, pe când primar era domnul Stavarache, însă căile de acees sunt extrem de greoaie, din punctul meu de vedere nu există nici transport public în zona respectivă, dar eu cred că există ceva în spatele acestei schimbări, nişte interese imobiliare. Sadionul, cel vechi, se află într-o zonă de mare interes imobiliar, a declarat consilierul local al PPU Bacău, Laurenţiu Chiciu.

De ce nu sunt întrebaţi băcăuanii?

“Eu am avut o intervenţie legată de acest subiect şi am spus că sunt de acord cu primarul Viziteu. Dar sunt de acord cu candidatul Viziteu din campania electorală din 2020 pe timpul când spunea că acest stadion trebuie reabilitat şi trebuie redat băcăuanilor aşa cum au încercat şi ceilalţi primari şi cum băcăuanii aşteaptă. Domnul primar a făcut referire la două studii tehnice care au fost efectuate în 2014, respectiv 2018 pe banii băcăuanilor, fiecare dintre ele costând aproape un miliard de lei vechi, bani de la bugetul local.

Acest studiu din 2018 a dat trei soluţii, printre care şi cea utilizată de primarul Viziteu acum în spaţiul public şi în consiliul local pentru a motiva construirea unui stadion nou pe Ştefan Guşă în detrimentul declaraţiilor din campania electorală precum că acel de pe actualul amplasament ar trebui renovat.

Ca să facem şi o glumă şi să mai destindem atmosfera îmi aduc aminte că spunea că pe actualul amplasament după ce va fi renovat va organiza şi festivaluri de timp neversea. Eu am spus că stidiul respectiv din 2018 care încă poate fi utilizat a dat trei soluţii iar una dintre ele spune că acest stadion trebuie demolat şi reconstruit. Pe actualul amplasament.

Într-adevăr costurile diferă, dar ar trebui să luăm în considerare şi caracterul de oportunitate a investiţiei. Pentru că s-ar putea să am nişte costuri reduse şi dacă aş face stadionul la Buhuşi sau la 20 de kilometri în afara oraşului Bacău. Dar asta nu ne avantajează şi i-am cerut domnului primar să identifice o soluţie de genul acesta: pe site-ul municipiului Bacău să consulte locuitorii oraşului şi să-i întrebe ce doresc aceştia referitor la stadion.

Impresia mea este că domnul primar nu ştie ce îşi doresc cetăţenii şi înaintează această variantă ca fiind cea mai ieftină, deşi costul s-ar putea să nu fie elementul cel mai important. Eu din ceea ce discut cu băcăuanii ştiu că aceştia îşi doresc renovarea acestui stadion sau construirea unuia nou dar pe actualul amplasament.

Acolo este o bază sportivă. Avem în spate terenuri de tenis, avem bazinul, avem sala sporturilor. Avem sala de atletism. Acolo este un cluster sportiv care trebuie să funcţioneze într-un mod unitar. Aşa a fost gândit, dar iată că această marotă a costului cel mai mic practic ne poate împinge cu ajutorul domnului primar spre ideea de a îndepărta stadionul din centrul oraşului spre o zonă din punctul meu de vedere inaccesibilă pentru băcăuani”, a declarat consilierul independent Dorin Chirilescu.

Rămâne de văzut dacă primarul de Bacău va asculta, aşa cum ar fi normal într-o democraţie, de vocea cetăţenilor sau poate că posibilele interese imobiliare vor fi mai puternice, iar terenul pe care se află vechiul stadion va ajunge la un moment dat să fie retrocedat. După ce stadionul, care oricum stă să se prăbuşească, va deveni amintire, iar terenul va putea fi retrocedat odată cu construirea unui nou stadion pe un alt amplasament.

SOLUŢIE inedită pentru rezolvarea BLOCAJULUI administrativ la BACĂU: REFERENDUM local pentru DEMITEREA primarului

Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top