Connect with us

Băcăuanca Anamaria VARTOLOMEI a câștigat Premiul „Lumière” pentru cea mai bună actriță

Bacau

Băcăuanca Anamaria VARTOLOMEI a câștigat Premiul „Lumière” pentru cea mai bună actriță

Anamaria Vartolomei, tânăra de 22 de ani din Bacău, a fost desemnată cea mai bună actriţă din Franţa, la gala de decernare a Premiilor Lumieres, pentru rolul din filmul „L’Evénèment”, regizat de Audrey Diwan şi câştigător al Leului de Aur la Veneţia

Premiile Lumières sunt acordate de presa internaţională de film, iar aceasta a fost cea de-a 26-a ediţie. Anamaria Vartolomei a fost desemnată câştigătoarea premiului pentru cea mai bună actriţă, devansând nume mari din cinematografia franceză, precum Sophie Marceau sau Virginie Efira.

Premiile Lumières sunt acordate de presa internaţională de film, iar aceasta a fost cea de-a 26-a ediţie

De asemenea, „L’Evénèment” a fost desemnat cel mai bun film francez al anului 2021.„L’Evénèment” spune povestea din romanul scriitoarei Annie Ernaux, privind experienţa sa din timpul unui avort, pe când procedura era ilegală în Franţa anilor ‘60, iar acesta a fost primul rol principal pentru românca Anamaria. Ea a mai avut o nominalizare la Premiile Lumières la debutul în cinematografie, pe când avea doar 12 ani.

Cine este Anamaria Vartolomei ?

Anamaria Vartolomei s-a născut în 1999 şi a copilărit în satul Plopu (Darmanesti ) din judeţul Bacău până la 6 ani. Părinţii săi emigraseră în Franţa încă de când ea avea 2 ani şi a rămas în grija bunicilor, după care, la 6 ani, a plecat şi ea cu părinţii în Franţa. A descoperit actoria la şcoală şi a debutat la vârsta de 10 ani, la Paris, în filmul „Mica mea prinţesă”, alături de celebra actriţă franceză Isabelle Huppert.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top