Connect with us

BACAUANII vor suporta majorari de 4.700.000 LEI pentru încălzirea SPITALULUI municipal, creșelor, scolilor si gradinitelor

Bacau

BACAUANII vor suporta majorari de 4.700.000 LEI pentru încălzirea SPITALULUI municipal, creșelor, scolilor si gradinitelor

Consilierii municipali băcăuani au votat, marți, suplimentarea bugetului alocat Thermoenergy cu 7,6 milioane de lei din care 4,7 o reprezintă creșterea prețului la gazele naturale.

„După două proceduri de achiziție anulate, neexistând ofertanți din cauza lipsei gazelor naturale, a impredictibilității și instabilității prețurilor, pentru a nu sista funcționarea Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică-SACET în Municipiul Bacău, având în vedere pornirea încălzirii la Spitalul Municipal „Sfânta Maria” -suport COVID 19, creșe, grădinițe, școli, singură măsură cu caracter de maximă urgență, a fost solicitarea încheierii unui Act adițional de prelungire a contractului de furnizare cu actualul furnizor de gaze naturale pe o perioada de o lună , respectiv octombrie 2021”, se arată în hotărârea Consiliului local.

De la 240 lei/MWh a ajuns la 554 lei/MWh  și încă mai crește

Pana in luna septembrie, Thermoenergy Group SA a avut asigurat  contractual consumul de gaze, pretul fiind  de  202,4 lei/MWh TVA inclus  , pret care includea  tarifele reglementate de transport și de distribuție.

Oferta initiala de pret pentru luna octombrie 2021  a fost 554,24 lei TVA inclus, cu o creștere de 235% , cu mentiunea ca acest oret este deja depasit din cauza mentinerii trendului ascendent al pretului gazelor.

În aceste condiții, furnizorul a cerut plata în avans a gazului. Astfel, din cele 16,9 milioane de lei repartizate suplimentar din cotele defalcate din impozitul pe venit, 7.6 milioane vor merge catre Thermoenergy.

Din această sumă, 4,7 milioane reprezintă subvențiile aferente lunii august 2021 și subvenții în avans pentru lunile octombrie și noiembrie 2021 iar 2,9 milioane – sume pentru acoperirea pierderilor induse de presarea serviciului public de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top