fbpx
Connect with us

BUGETUL Bacăului, pe masa consilierilor JUDEŢENI

IVANCEA CJ BACAU SEDINTA CL - News Moldova

Bacau

BUGETUL Bacăului, pe masa consilierilor JUDEŢENI


Bugetul judeţului Bacău va fi pe masa consilierilor judeţeni, joi, 10 ianuarie, în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean convocată pentru ora 10, la Centrul de Afaceri şi Expoziţii

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean Bacău sunt şase proiecte de hotărâre, dintre care cel mai important cel privind aprobarea bugetului judeţului, aflat la punctul cinci al ordinii de zi.

Conform referatului de aprobare, bugetul cuprinde resursele financiare care să asigure funcţionarea aparatului propriu şi a celor 19 instituţii subordonate, dar şi finanţarea cu prioritate a obiectivelor de investiţii  finanţate din fonduri externe sau proprii.

Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2022 al judeţului Bacău stabileşte venituri totale în sumă de 508.118 mii lei, respectiv cheltuieli totale în sumă de 557.819,70 mii lei, cu un deficit în sumă de 49.401, 70 mii lei.

La secţiunea de funcţionare, veniturile sunt de 267.824,35 mii lei, iar cheltuielile de 267.824,35 mii lei, în vreme ce la secţiunea de dezvoltare veniturile sunt de 266.771,65 lei şi cheltuielile de 319.454,73 mii lei.

Alte trei proiecte de pe ordinea de zi a şedinţei de joi privesc o serie de proiecte prin Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny. Este vorba despre modificarea unor Anexe la hotărâri anterioare de CJ privind cererile de finanţare şi devizele generale estimative pentru:

  1. Reabilitare şi modernizare drum judeţean DJ 119 Bacău-Faraoani – tronson Sarata – Nicolae Bălcescu.
  2. Reabilitare şi modernizare DJ 159 Dărmăneşti – limită judeţ Neamţ
  3. Reabilitare şi modernizare DJ 241 A Roşiori (intersecţie cu DJ 241 C) – Pădureni (intersecţie cu DJ 159)

Un alt proiect de hotărâre vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru anveloparea termică a unui internat aparţinând de Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă NR. 1 Bacău.

Rămâne de văzut ce vor decide conslierii judeţeni băcăuani privind votul asupra proiectelor de hotărâre  de pe ordinea de zi a şedinţei de joi, 10 februarie.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top