fbpx
Connect with us

Câinii fără stăpân din Bacău, adăpostiți printre panouri solare. Cum s-a ajuns la această situație

Collage Maker 06 Sep 2023 11 14 AM 934 - News Moldova

Bacau

Câinii fără stăpân din Bacău, adăpostiți printre panouri solare. Cum s-a ajuns la această situație


Consiliul Local Bacău a aprobat construirea unui parc fotovoltaic în zona actualului adăpost pentru câini

Studiul de fezabilitate, cu un cost de 50.000 de euro, a fost aprobat de Consiliul Local Bacău pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic în oraș. Cu toate acestea, locația aleasă pentru acest nou proiect se suprapune cu adăpostul existent pentru câinii fără stăpân al municipiului. Conducerea Primăriei afirmă că nu există nicio problemă și că câinii pot trăi în armonie în mijlocul panourilor fotovoltaice.

Decizia a fost luată după dezbateri extinse în cadrul Consiliului Local. Merită menționat că studiul de fezabilitate a fost realizat de o firmă care nu are experiență în domeniul energiei solare și a costat 50.000 de euro. Acestă firmă este condusă de Răzvan Găină, fostul șef al CRAB și al ABA Siret, care a fost anterior condamnat pentru abuz în serviciu.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PNL de Bacău, Cătălina CIOFU, prezentă la un simpozion literar - artistic la Comănești

Noul parc solar cu o capacitate de 10MW va acoperi necesarul de energie pentru iluminatul public și poate încărca viitoarele autobuze electrice ale orașului. Parcul este amplasat pe locul fostei gropi de gunoi, dar o parte semnificativă a acestuia se suprapune cu locația actuală a adăpostului pentru câini.

Cu toate acestea, Primăria Bacău nu consideră că există o problemă majoră. Spre amuzamentul participantilor, în cadrul unei ședințe recente a Consiliului Local, administratorul public Ciprian Piștea a prezentat un videoclip în care se apar câini plimbându-se printre panourile solare. Acesta a susținut că existența unui parc solar se poate împleti armonios cu creșterea animalelor .

News Moldova îți recomandă și ...   Senatorul PSD Bianca PURCĂRIN, mesaj cu prilejul Zilei Internaționale "Medicii Lumii pentru Pace"

“Cuștile pentru câini vor fi amplasate în afara perimetrului parcului fotovoltaic. Vom construi garduri care vor separa adăpostul de zona cu panouri solare. Mai mult, zona totală a terenului studiat este de 115.000 de metri pătrați, în timp ce terenul destinat parcului fotovoltaic este de doar 110.000 de metri pătrați, așa că avem spațiu disponibil pentru adăpostul câinilor.

Nu există probleme, așa cum se poate observa din videoclip, cele două activități pot coexista în armonie”, a declarat Ciprian Piștea în timpul ședinței, în timp ce rula videoclipul cu câinii plimbându-se printre panouri.

News Moldova îți recomandă și ...   DECLARAȚII de AVERE 2023 | Costel DUNAVA, deputat PSD de BACĂU

În cele din urmă, proiectul a fost aprobat de către consilierii locali, iar Primăria speră să obțină finanțare externă pentru construirea acestui parc fotovoltaic.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top