Connect with us

O primărie din BACĂU scoate la vânzare case la 250 de euro! Cine poate beneficia de ofertă și în ce condiții

Bacau

O primărie din BACĂU scoate la vânzare case la 250 de euro! Cine poate beneficia de ofertă și în ce condiții

 Într-o comună din județul Bacău, s-au scos la vânzare case la un preț extrem de mic, prețuri începând de la 247 de euro

În satul Rotunda, localitate componentă a comunei Gura Văii,  au fost construite în perioada 2005-2006 case pentru rromi, iar când aceștia au decis să plece, primarul comunei a încercat să le valorifice.

„Inițiativa a pornit anul trecut din dorința de a valorifica acele case rămase fără proprietari după părăsirea locației de către cetățenii rromi, pentru care au fost construite. Aveam două soluții la momentul preluării mandatului în 2020: să le demolez sau să încerc să le valorific. Am considerat că e timpul să le fac o reevaluare la prețurile actuale și ancorate în realitatea zonei respective. Fiecare casă are un raport de evaluare individual și un preț individual de vânzare. Cea mai ieftină casă pleacă de la 247 de euro, iar cea mai scumpă este 1250 de euro.”, a declarat Silviu Tinei, primarul din Gura Văii.

În cadrul licitațiilor desfășurate anul trecut s-au vândut  71 de case,iar în acest moment mai sunt disponibile 126. 

OUG 57/2019 privind Codul Administrativ prevede faptul că orice bun public se vinde prin licitație, iar câștigătorul este persoana care oferă cel mai mare preț. Până la data limită de depunere a ofertelor, cei care doresc o casă în Rotunda, vor depune o ofertă de preț, care trebuie să conțină documentele prevăzute de lege, în plic închis. Prin urmare, dacă există o singură ofertă pentru o casă de 250 de euro, de pildă, aceasta va fi adjudecată la acel preț. Dacă sunt mai mulți ofertanți, se organizează licitație, iar cel care oferă cel mai mare preț este desemnat câștigător. Ulterior, se vor încheia contracte de vânzare – cumpărare în fața unui notar public.

Primarul îi roagă pe cei care doresc achiziționarea unei astfel de case să se deplaseze în locație și să vadă casele cu propriile simțuri.

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top