fbpx
Connect with us

Caz ULUITOR la Maternitatea Bacău: o femeie a născut prin cezariană pentru a 12-a oară

Caz ULUITOR la Maternitatea Bacău: o femeie a născut prin cezariană pentru a 12-a oară - News Moldova

Bacau

Caz ULUITOR la Maternitatea Bacău: o femeie a născut prin cezariană pentru a 12-a oară

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Caz deosebit la Maternitatea Bacău, unde o mamă a adus pe lume al 12-lea copil, optând din nou pentru operația cezariană

De la începutul anului 2024, în cadrul acestei maternități au fost înregistrate 370 de nașteri, dintre care 18 copii născuți prematur au fost transferați și îngrijiți în secția de ATI neonatologie.

Echipa medicală condusă de Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius și Dr. Carp Cristina a realizat cu succes a 12-a cezariană pentru această mamă curajoasă, aducând pe lume o fetiță sănătoasă de 2800 de grame, notată cu (IA) 10.

Această femeie a trecut prin intervenții chirurgicale similare de 11 ori în trecut, toate reușite cu bine în Maternitatea Bacău. Vestea bună este că recent, Blocul Operator al Maternității a fost modernizat prin achiziționarea unei linii complete de laparoscopie de ultimă generație, special concepută pentru chirurgia laparoscopică ginecologică. Această abordare minim invazivă oferă avantaje semnificative, inclusiv recuperare rapidă și durere postoperatorie redusă.

În plus, SJU Bacău a organizat întâlniri între moașe licențiate și viitoarele mămici, având ca scop discutarea aspectelor legate de travaliu, naștere și pregătirea pentru spital. Aceste întâlniri au ca obiectiv încurajarea mamelor să opteze pentru nașterea naturală cu încredere și curaj. Întâlnirile vor continua pe tot parcursul anului, evidențiind dedicarea Maternității Bacău pentru asigurarea unei experiențe maternale pozitive și informativă.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top