Connect with us

CNAIR a solicitat certificat de URBANISM de la CJ BRAȘOV pentru Autostrada A13 BACĂU- BRAȘOV

Bacau

CNAIR a solicitat certificat de URBANISM de la CJ BRAȘOV pentru Autostrada A13 BACĂU- BRAȘOV

CNAIR a solicitat companiei care se ocupă de proiectare „Asocierea Search Corporation SRL – Primacons Group SRL” , eliberarea certificatului de urbanism de la CJ Brașov pentru proiectul Autostrăzii A13 Bacău – Brașov.

Solicitarea a fost înregistrată pe 28 decembrie 2021, iar pentru eliberarea Certificatului de urbanism, administraţia judeţeană aşteaptă primirea avizelor din partea autorităţilor publice locale.

 „Construirea autostrăzii Braşov – Bacău este un obiectiv pe care l-am susţinut de la bun început, împreună cu colegii de la Consiliul Judeţean Covasna. Am participat la mai multe întâlniri de lucru cu reprezentanţii CNAIR care împreună cu proiectanţii au prezentat diverse variante de traseu. Toate acestea au fost analizate cu primarii şi specialiştii în urbanism din cadrul unităţilor administrativ-teritoriale prin care trece autostrada. Varianta de traseu definitivată este cu siguranţă cea mai fezabilă şi cea care integrează toate necesităţile de transport pentru fiecare localitate în parte. Am convingerea că implementarea celor trei proiecte de autostrăzi care străbat judeţul nostru va rezolva descongestionarea traficului din întreaga zonă periurbană a municipiului Braşov, va asigura accesul la obiectivele importante din proximitate, aşa cum este Aeroportul Internaţional Braşov şi va elimina traficul de tranzit din localităţi”, a declarat Adrian Vestea, președintelui Consiliului Județean Brașov.

Traseul autostrăzii Braşov – Bacău va avea 16 de km și începe la nord de municipiul Codlea, acolo unde este prevăzută realizarea unui nod rutier care să lege A13 de viitoarele tronsoanele Braşov – Făgăraş şi Ploieşti – Braşov din autostrada A3 – costul este estimat la 2,4 miliarde de euro.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top