fbpx
Connect with us

Construcția Spitalului Municipal Bacău, o problemă încă NEREZOLVATĂ

Bacau

Construcția Spitalului Municipal Bacău, o problemă încă NEREZOLVATĂ


Opt consilieri locali băcăuani au semnat convocarea unei ședințe urgente, în vederea rezolvării situației Spitalului Municipal, unitate medicală care a fost desființată juridic pentru a fi comasată cu Spitalul Județean

Disputele politice apărute au atras blocarea statutului unității medicale.

Deși începută acum mai bine de un deceniu ca urmare a hotărârii primarului Romeo Stavarache, a stagnat în ultimii ani, reluându-se doar în perioada „pandemiei”, când, prin finanțare din partea Consiliului Județean, au fost amenajate câteva etaje pentru a fi folosite în tratarea pacienților COVID.

În tot acest timp, Spitalul Municipal și-a pierdut personalitatea juridică pentru a fi comasat împreună cu Spitalul Județean de Urgență. Însă, la nivelul Consiliului Local Bacău, în proprietatea căruia se află imobilul, trecerea clădirii către Consiliul Județean s-a blocat.

News Moldova îți recomandă și ...   Licitația pentru A13 Bacău – Brașov va fi RELUATĂ săptămâna viitoare

Reprezentanții Cosiliului Județean au solicitat în repetate rânduri municipalității să facă transferul de proprietate.

Replica municipalității a fost că se încearcă introducerea în PNRR a finanțării unei secții pentru arși, deși spitalul nu mai avea personalitate juridică.

O treime dintre consilieri au semnat convocarea unei ședințe pentru marți, 8 noiembrie 2022, în cadrul căreia să dezbată transferul din domeniul public al Consiliului local în domeniul public al Consiliului Județean imobilul Spitalului Municipal.

News Moldova îți recomandă și ...   Cătălina CIOFU (PNL): "Este greșită gândirea conform căreia suntem puși în situația de a plăti salariul unui om sau achiziționarea unei mașinării dotată cu inteligență artificială"

„Ministerul Sănătătii arată că solicitarea de integrare a Spitalului Municipal Bacău împreună cu Spitalul Judeţean de Urgentă Bacău într-o singură unitate sanitară de utilitate publică cu personalitate juridică la nivel judeţean, este lipsită de temei legal la acest moment, intrucât Spitalul Municipal Bacău a fost desființat practic prin HG nr.597/20200, însă susţine soluţionarea favorabilă a situaţiei, care să ducă la integrarea clădirii în structura Spitalului Județean de Urgenţă Bacău prin decizia conformă a autorităţilor administraţiei publice locale”se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

În ciuda desființării, ca și unitate sanitară, a Spitalului Municipal Bacău, imobilul aferent obiectivului de investiţie a rămas cu aceeași destinaţie, respectiv asigurarea de servicii publice de sănătate, acesta putând fi utilizat numai prin integrarea sa în cadrul SJU Bacău.

News Moldova îți recomandă și ...   O bombă, două grenade și mai multe focoase, descoperite într-un cimitir din Municipiul Bacău

Consiliul Judeţean Bacău a solicitat trecerea bunului imobil Spital Municipal Bacău din domeniul public al Municipiului Bacău în domeniul public al Judeţului Bacău.

„Această trecere are ca motivaţie interesul public predominant care, în acest caz, este determinat de necesitatea îndeplinirii  obligaţillor pentru asigurarea sănătăţii publice la nivelul judeţului Bacău”, se mai arată în documentul citat.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top