fbpx
Connect with us

Constructorul băcăuan, UMBRĂRESCU, a notificat CNAIR privind REZILIEREA tuturor CONTRACTELOR de INFRASTRUCTURĂ în care firmele sale sunt implicate

uuu 2 - News Moldova

Bacau

Constructorul băcăuan, UMBRĂRESCU, a notificat CNAIR privind REZILIEREA tuturor CONTRACTELOR de INFRASTRUCTURĂ în care firmele sale sunt implicate


Miercuri, 29.06.2022, constructorul băcăuan, Umbrărescu, a trimis o notificare către CNAIR privind rezilierea tuturor contractelor de construcție autostrăzi în care firmele sale sunt implicate

Dorinel Umbrărescu susține că este vorba despre formula de actualizare a prețurilor din OUG nr. 64/2022, care „nu este sustenabilă din punct de vedere economic, nici ca implementare, nici ca margine minimă de profit prevăzută contractual”.

Se pare că Umbrărescu se teme de faptul că firmele sale ar putea avea probleme destul de mari în cazul în care ar accepta condițiile din OUG nr. 64, neavând în plan să rezilieze contractele cu firmele sale, ci depunând aceste notificări astfel încât să se încadreze în termenul de renegociere.

News Moldova îți recomandă și ...   Progrese semnificative pe Autostrada A7 Buzău – Focșani și Focșani – Bacău. Noi imagini de pe șantier

uuu 2 - News Moldova

„Ca urmare a informațiilor diseminate în presă privind o solicitare de reziliere a contractelor pe care UMB Spedition le are cu CNAIR, Directorul General Cristian Pistol a avut o convorbire telefonică cu reprezentantul acestui Consorțiu din Bacău.

Reprezentantul UMB Spedition a reconfirmat că a depus la CNAIR o solicitare de încetare amiabilă a contractelor doar pentru că dorește să se înscrie în termenul legal oferit de OUG 64/2022, care permite ca în cazul în care ambele părți sunt de acord, constructorul să nu suporte consecințele unei rezilieri obișnuite.

Constructorul a precizat că în condițiile actuale de creștere a prețurilor la materiale și utilități se află în imposibilitatea finalizării contractelor.

Acesta a dat asigurări că nu intenționează să renunțe la contractele încheiate cu CNAIR ci doar să se asigure că firma sa va beneficia de prevederile noilor modificări legislative privind formulele de ajustare a prețurilor.

Reprezentantul firmei băcăuane a precizat că imediat ce va fi aprobată în ședința de Guvern Ordonanța privind mecanismul de punere în aplicare a OUG 64/2022, care vizează formula polinomială de ajustare a prețurilor, va renunța la solicitările de încetare amiabilă remise CNAIR.

De asemenea el a apelat la CNAIR să transmită presei acest punct de vedere, motivând că în cadrul Consorțiului pe care îl reprezintă nu este constituita o structură de comunicare publică”, este reacția CNAIR.

News Moldova îți recomandă și ...   Sentință definitivă în cazul crimei șocante din Onești. Ce pedepse au primit criminalul și complicea sa


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top