fbpx
Connect with us

Constructorul băcăuan, UMBRĂRESCU, oprește lucrul pe TOATE ȘANTIERELE de autostrăzi: „Situația este FOARTE gravă!”

constructorul-bacauan,-umbrarescu,-opreste-lucrul-pe-toate-santierele-de-autostrazi:-„situatia-este-foarte-grava!”

Bacau

Constructorul băcăuan, UMBRĂRESCU, oprește lucrul pe TOATE ȘANTIERELE de autostrăzi: „Situația este FOARTE gravă!”


Collage Maker 05 Jul 2022 03.39 PM e1657024761901 - News Moldova

Începând de luni, 11 iunie 2022, constructorul Umbrărescu ar opri lucrările la toate tronsoanele de autostradă la care lucrează, exceptând tronsonul de drum expres de lângă Slatina

„UMB oprește lucrul pe toate șantierele! Unul dintre cei mai importanți antreprenori generali de pe proiectele majore de infrastructură rutieră a luat o decizie fără precedent: începând de luni, 11 iulie 2022, nu își va mai chema oamenii la muncă. Săptămâna curentă este una de odihnă, conform procedurilor interne, angajații UMB lucrând 14 ore pe zi plus sâmbetele.

UMB e1657024109354 - News Moldova

Sunt în pericol 7 proiecte care împreună depășesc 140 de kilometri, adică mai bine de O TREIME (aproape 36%) din totalul de 391 kilometri de autostradă și drum expres veritabil pe care România are în prezent contracte de execuție semnate!

Excepție face doar DEx12 Centura Slatina, acolo unde cei de la UMB sunt foarte aproape de final și au confirmat că vor continua astfel încât să dea drumul la trafic în jurul datei de 28 iulie.

Motivul? Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere le promite constructorilor, nu doar celor de la UMB, de peste jumătate de an că guvernul va adopta prin OUG formula polinomială de ajustare a prețului contractelor, așa cum v-am explicat vinerea trecută.

Dar una este să promiți, alta este să faci. Așa că, până la noi ordine, cei de la UMB joacă tare și intră într-un soi de „grevă”, asumându-și niște riscuri contractuale semnificative: penalități de întârziere sau, în caz extrem, pierderea garanției de bună execuție.

UMB 2 e1657024123729 - News Moldova

Situația este FOARTE gravă. Ar fi un dezastru dacă lucrurile ar degenera și s-ar ajunge la încetarea de comun acord sau rezilierea unui singur contract, darămite a tuturor, adică a 36% din totalul kilometrilor de autostradă și drum expres aflați în execuție!”, preciza Asociația Pro Infrastructură. 

News Moldova îți recomandă și ...   Președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea, despre continuitate în modernizarea străzilor din Târgu Ocna

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top