fbpx
Connect with us

Constructorul băcăuan Umbrărescu va finaliza un segment de 12 km din Autostrada Transilvaniei în 2024

constructorul-bacauan-umbrarescu-a-castigat-contractul-pentru-tronsonul-montan-al-autostrazii-a8

Bacau

Constructorul băcăuan Umbrărescu va finaliza un segment de 12 km din Autostrada Transilvaniei în 2024


Umbrărescu va finaliza un segment de 12 km din Autostrada Transilvaniei în 2024, conform declarațiilor Ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu și ale directorului CNAIR, Cristian Pistol

Lucrările pe cele două loturi de la Nădășelu la Zimbor au atins aproximativ 59% complet, iar secțiunea Zimbor – Poarta Sălajului este la 29,2%.

Problemele cu alunecările de teren la Nădășelu și Topa Mică, care necesită construirea a două viaducte, au afectat termenul inițial de finalizare în 2024 pentru întreaga porțiune de 42,3 km de la Nădășelu la Poarta Sălajului.

Se speră că licitația lansată recent va duce la identificarea unui câștigător cât mai curând posibil, pentru a finaliza și sectorul Nădășelu – Mihăiești într-un interval rezonabil. Segmentul de 12,24 km de la Zimbor la Poarta Sălajului poate fi deschis circulației în 2024, cu condiția ca antreprenorul să mențină ritmul de lucru și să îndeplinească cerințele calendarului, în funcție de condițiile meteorologice.

Stadiul fizic al lucrărilor pe cele două loturi de la Nădășelu la Zimbor a ajuns la aproximativ 59%, iar al celor de pe secțiunea Zimbor – Poarta Sălajului este de 29,2%. Dacă nu interveneau problemele cu alunecările de la Nădășelu și cele de la Topa Mică, care necesită construcția a două viaducte în lungime de 1,2 și 2 km, sunt sigur ca în 2024 se putea deschide circulația pe toți cei 42,3 km de la Nădășelu la Poarta Sălajului.

Sper ca licitația pe care am lansat-o la începutul acestei luni să aibă un câștigător cât mai repede posibil, astfel încât să fie finalizat și sectorul de autostradă Nădășelu – Mihăiești într-o perioadă de timp rezonabilă. Cei 12,24 km de la Zimbor la Poarta Sălajului pot fi deschiși circulației în #2024 dacă antreprenorul își menține ritmul de lucru și condițiile atmosferice vor permite desfășurarea lucrărilor conform calendarului.” a precizat Cristian Pistol, director CNAIR.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top