Connect with us

CONTRACTUL pentru STUDIUL de FEZABILITATE al primului PARC ATLETIC din ROMÂNIA, a fost SEMNAT

Bacau

CONTRACTUL pentru STUDIUL de FEZABILITATE al primului PARC ATLETIC din ROMÂNIA, a fost SEMNAT

Preşedintele Consiliului Judeţean  Bacău, Valentin Ivancea, a anunţat semnarea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate al primului parc atletic din România

„Iniţiativa realizării unui astfel de parc în Bacău a fost ţinută în loc de pandemie, dar imediat ce am avut posibilitatea am călătorit, în prima decadă a lui martie, în Danemarca pentru a înţelege – la faţa locului – acest strălucit concept în materie de redare a spaţiului urban către practicanţii si iubitorii sportului de masă.

În Danemarca am vizitat mai multe obiective și am rămas impresionat de modul în care autoritățile de aici se raportează la necesitățile cetățenilor, transpunându-le în proiecte sustenabile precum Athletic Exploratorium, Biblioteca publică sau Complexul pentru persoane cu dizabilități.

Cu acest prilej, am pus bazele unui parteneriat cu arhitectul Flemming Overgaard, creatorul parcului atletic construit în Odense, expertiza acestuia fiind capitală în privința materializării unui parc similar în România.

În curând, dl. Overgaard va veni în Bacău pentru a participa la elaborarea studiului de fezabilitate și la dezbaterea publică pe care o vom organiza vizând acest obiectiv de infrastructură sportivă.

Sugestiile și propunerile profesioniștilor dar și a amatorilor din domeniul sportiv ne vor ajuta să realizăm un parc atletic cât mai bine calat pe nevoile comunității băcăuane, ai cărei cetățeni sunt privați de o infrastructură adecvată practicării sporturilor atletice şi nu numai.

Să nu uităm că sportul rămâne unul din elementele fără de care nu putem vorbi despre un stil de viață sănătos, ferit de perspectiva unor nedorite probleme medicale.”, a declarat Valentin Ivancea.

Se pare că investiţia va fi asigurată în procent de 95% de CJ Bacău, iar Primăria municipiul reşedinţă va pune la dispoziţie terenul. 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top