fbpx
Connect with us

Copil din Bacău, transportat de urgență la spital după ce leagănul în care se afla a cedat

Copil din Bacău, transportat de urgență la spital după ce leagănul în care se afla a cedat - News Moldova

Bacau

Copil din Bacău, transportat de urgență la spital după ce leagănul în care se afla a cedat

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În Municipiul Bacău, zonele de joacă au devenit o amenințare reală pentru copii. Numărul tot mai mare de echipamente de joacă care cedează duce la accidentări ale copiilor

În ultimele luni, au circulat pe internet mai multe imagini cu copii răniți în parcurile de joacă, în urma ruperii diverselor dispozitive de joacă.

Ieri, o mamă a fost nevoită să solicite intervenția unei ambulanțe în parcarea dintre blocuri, de pe strada Bradului din Municipiul Bacău, după ce fetița ei a suferit răni. Leaganul în care se afla s-a prăbușit, iar fetița a suferit o lovitură la cap.

Vii cu copilul in parc și pleci cu ambulanța,din fericire in cazul nostru cu copilul pe picioarele lui, a scăpat ieftin” doar cu doua copci …Se putea întâmpla o nenorocire, cine este responsabil pentru aceste locuri de joaca? Noi ca cetățeni daca nu respectăm ceva imediat suntem executați dar de siguranța copiilor noștri cine se ocupa? Când au fost verificate ultima dată aceste locuri de joaca?? Cum să procedăm pentru a evita pe viitor asemenea situații?” a declarat mama fetiței.

Pe parcursul ultimilor ani, mai multe spații de joacă au fost închise de către inspectorii de la Protecția Consumatorului din cauza faptului că nu ofereau siguranță copiilor. Unele dintre acestea au fost reparate, dar majoritatea rămân încă periculoase pentru copiii din Bacău. Autoritățile locale promit că vor efectua renovări, dar în realitate doar 2-3 locuri de joacă au fost reabilitate. În prezent, pe platforma SICAP se găsește o licitație pentru renovarea spațiului de joacă din Parcul Olimpic, dar din păcate aceasta a fost anulată. De asemenea, o licitație în valoare de 200.000 de euro a fost atribuită pentru reabilitarea zonei de joacă din Parcul Electricienilor.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top