fbpx
Connect with us

Curtea de Apel Bacău i-a ACHITAT pe fostul primar Cosmin NECULA și pe fostul viceprimar Dragoș ȘTEFAN, acuzați de ABUZ ÎN SERVICIU

Curtea de Apel Bacău i-a ACHITAT pe fostul primar Cosmin NECULA și pe fostul viceprimar Dragoș ȘTEFAN, acuzați de ABUZ ÎN SERVICIU - News Moldova

Bacau

Curtea de Apel Bacău i-a ACHITAT pe fostul primar Cosmin NECULA și pe fostul viceprimar Dragoș ȘTEFAN, acuzați de ABUZ ÎN SERVICIU

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Curtea de Apel Bacău a pronunțat achitarea fostului primar al municipiului Bacău, Cosmin Necula, și a fostului viceprimar, Dragoș Ștefan, într-un dosar amplu de abuz în serviciu

Inițial, cei doi politicieni au fost acuzați de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru presupusele lor implicări într-o ședință a Consiliului Local Bacău din data de 10 iulie 2017. Potrivit acuzațiilor, în cadrul acelei ședințe, Necula și Ștefan ar fi încălcat dispozițiile Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

Procurorii susțineau că cei doi inculpați ar fi determinat consilierii locali prezenți să adopte o hotărâre cu încălcarea flagrantă a legii, generând un prejudiciu de peste o jumătate de milion de lei.

În urma unui proces care a atras atenția publicului și a avut multiple etape de judecată, Curtea de Apel Bacău a emis o decizie surprinzătoare. În ciuda condamnării la trei ani de închisoare cu suspendare pronunțate în primă instanță, instanța de apel a hotărât achitarea celor doi inculpați de acuzațiile de abuz în serviciu.

Cu toate acestea, Curtea de Apel a menținut celelalte dispoziții ale sentinței apelate, subliniind complexitatea cazului și clarificând că faptele nu au fost săvârșite cu forma de vinovăție prevăzută de lege. Astfel, deși achitați de faptele penale, Cosmin Necula și Dragoș Ștefan vor rămâne cu alte sancțiuni stabilite în sentința inițială.

Decizia instanței a fost întâmpinată cu surprindere și reacții mixte din partea opiniei publice, generând discuții intense privind independența justiției și interpretarea legii în astfel de cazuri sensibile.

Avocații celor doi inculpați au salutat hotărârea Curții de Apel, subliniind că aceasta reprezintă o validare a faptului că au fost nevinovați în acest caz. Cu toate acestea, decizia poate fi atacată la instanța supremă, ceea ce ar putea aduce noi capitole în această poveste judiciară complexă.

În concluzie, verdictul emis de Curtea de Apel Bacău în acest caz subliniază importanța și dificultatea procesului de judecată în cazurile de corupție și abuz în serviciu, evidențiind necesitatea unei abordări riguroase și echitabile în interpretarea și aplicarea legii.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top