fbpx
Connect with us

Deputatul Ana-Maria CĂTĂUȚĂ, membru al Delegației Parlamentului României la AP NATO: ,,Este o onoare pentru mine să contribui activ la activitățile Adunării Parlamentare NATO în calitate de raportor al subcomitetului pentru relații trans-atlantice”

316257648 553821066751946 3648853377252702255 n - News Moldova

Bacau

Deputatul Ana-Maria CĂTĂUȚĂ, membru al Delegației Parlamentului României la AP NATO: ,,Este o onoare pentru mine să contribui activ la activitățile Adunării Parlamentare NATO în calitate de raportor al subcomitetului pentru relații trans-atlantice”


Deputatul Ana-Maria Cătăuță, membru al Delegației Parlamentului României la AP NATO și vicepreședinte al Grupului Pro America, a participat, în perioada 18-21 noiembrie 2022, la Madrid, la cea de-a 68-a Sesiune a Adunării Parlamentare a NATO

Adunarea Parlamentară NATO s-a reunit în Sesiune Plenară și au avut loc întâlniri ale Grupurilor politice și lucrări ale Comisiei politice (PC) și Comisiilor pentru dimensiunea civilă a securității (CDS), pentru economie și securitate (ESC), pentru apărare și securitate (DSC), pentru știință și tehnologie (STC), precum și ale Consiliului Interparlamentar Ucraina – NATO (UNIC).

Cu acest prilej, în cadrul Comisiei politice, Ana-Maria Cătăuță a fost aleasă raportor al subcomitetului pentru relații trans-atlantice. ,,Este o onoare pentru mine să-mi reprezint țara cu mândrie și să contribui activ la activitățile Adunării Parlamentare NATO”, a declarat deputatul român.

News Moldova îți recomandă și ...   Noi direcții de colaborare între Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău și Universitatea Tehnică a Moldovei

În cadrul Sesiunii Plenare, au susținut alocuțiuni președintele Adunării Parlamentare a NATO, Gerald E. Connolly, președintele Congresului Deputaților al parlamentului spaniol, Meritxell Batet, președintele Senatului Spaniei, Ander Gil, președintele Guvernului Spaniei, Pedro Sánchez, secretarul general al NATO și președinte al Consiliului Nord Atlantic, Jens Stoltenberg, iar președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, a avut o intervenție în format online.

,,După Summit-ul de la Madrid, dimensiunea de descurajare și apărare a Flancului Estic s-a echilibrat prin înființarea a 4 Grupuri de Luptă, unul dintre ele în România. Sper că lecțiile învățate de Ucraina vor conduce la o întărire a Flancului Estic multidimensional – cyber, spațial și maritim, pe lângă cel terestru”, a precizat deputatul Ana-Maria Cătăuță la finalul unei discuții cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, despre viitorul securității și apărării pe Flancul Estic, în marja Sesiunii Plenare a AP NATO.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul AUR, Antonio ANDRUȘCEAC, observații în vederea deplasării parlamentare în Germania

De asemenea, agenda Sesiunii a inclus și acordarea premiului ,,Femei pentru pace și securitate” vice prim-ministrului pentru integrare europeană și euroatlantică al Ucrainei, Olha Stefanishyna, dezbaterea și supunerea la vot a proiectelor de rezoluții ale Comisiilor, precum și alegerea ofițerilor Adunării.

La secțiune dedicată votului proiectelor de rezoluții ale Comisiilor, a fost votat un amendament propus de deputatul Ana-Maria Cătăuță, în calitate de raportor, text elaborat în colaborare cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe, referitor la strategia pentru perioada următoare care trebuie ,,să urmărească îndeaproape evoluțiile în materie de securitate din regiunea Mării Negre și să sprijine țările aliate și partenere din regiune în vederea menținerii păcii, securității și stabilității în zonă, inclusiv prin dezvoltarea cooperării în domeniul securității maritime, al libertății de navigație și al legăturilor economice, turistice și comerciale.”

News Moldova îți recomandă și ...   Senatorul PSD de Bacău, Bianca PURCĂRIN: „Un nou cadru legislativ pentru activitatea de asistență socială!”

De asemenea, la Sesiunea AP NATO, au mai participat și deputații Ben-Oni Ardelean, Nicu Făcoi și Sorin Dan Moldovan, precum și senatorii László Attila și Gheorghiță Mîndruță, membrii Delegației Parlamentului României la AP NATO.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top