fbpx
Connect with us

Deputatul Antonio Andrușceac (AUR) ridică problema vârstei de pensionare în industria aeronautică

Deputatul Antonio Andrușceac (AUR) ridică problema vârstei de pensionare în industria aeronautică - News Moldova

Bacau

Deputatul Antonio Andrușceac (AUR) ridică problema vârstei de pensionare în industria aeronautică

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Deputatul AUR Antonio Andrușceac evidențiază o aparentă contradicție în ceea ce privește politica de pensionare în industria aeronautică, punând accentul pe riscurile asociate acesteia

„Cum să nu te gândești la siguranța în traficul aerian, cum să nu vezi care sunt condițiile și vârsta de pensionare în toată lumea pentru oamenii în mâinile cărora stau viețile a mii de oameni pe tură?”, a declarat deputatul Aur.

În opinia lui Andrușceac, controlorii de trafic aerian sunt descriși drept cei care dețin viețile a mii de oameni în fiecare tură, având o responsabilitate crucială pentru siguranța zborurilor. În același timp, se constată o discrepanță semnificativă între vârsta de pensionare a acestora și a altor categorii profesionale.

„Scoatem la pensie la 45-50 ani dansatori din ansamblurile folclorice, dar ținem în activitate până la 65 de ani controlorii de trafic aerian, cei care au fost considerați în SUA, cei mai expuși la stres și moarte timpurie angajați din industria aeronautică?”, a transmis Antonio Andrușceac.

Afirmația sugerează că această inechitate poate crea riscuri semnificative pentru siguranța generală, accentuând discrepanțele într-un mod care nu numai că nu le elimină, dar le adâncește.

„Nu doar că nu eliminăm inechitățile, dar le adâncim periculos de mult în pofida siguranței noastre”, a completat deputatul.

Astfel, acesta subliniază necesitatea unei analize critice a condițiilor de muncă și a politicii de pensionare în industria aeronautică pentru a asigura un echilibru optim între siguranță și bunăstare profesională.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top