Connect with us

Deputatul Cătălina CIOFU: „De ce este compensarea carburanților singura soluție pentru scăderea prețului”

Bacau

Deputatul Cătălina CIOFU: „De ce este compensarea carburanților singura soluție pentru scăderea prețului”

Deputatul Cătălina Ciofu susține faptul  că soluția care va produce efecte imediat în prețul la pompă al carburanților și, implicit, în buzunarul românilor și al companiilor este compensarea

„Stă în puterea Guvernului să o aplice rapid și este sustenabilă, fără a afecta investițiile care sunt vitale pentru economie, spre deosebire de celelalte soluții – plafonarea prețului, reducerea accizei și reducerea TVA pentru carburanți.
Plafonarea prețului ar fi condus la costuri bugetare uriașe, pentru reducerea accizei este necesară o derogare de la Comisia Europeană, care durează și fără de care România intră în procedură de infringement; – reducerea TVA nu ar fi avut ca efect scăderea prețului la pompă(așa cum s-a întâmplat în aprilie 2015, când guvernul Ponta a scăzut TVA la alimente, dar magazinele au păstrat nemodificate prețul de la raft).
Un argument în plus îl constituie modelul francez, aplicat începând cu luna aprilie, prin care timp de patru luni francezii primesc o reducere de 15 eurocenți pe litrul de carburant.
Similar cu România, unde reducerea de 50 de bani (aprox 10 eurocenți) se va regăsi pe fiecare bon fiscal, și în Franța reducerea de care beneficiază populația și companiile este specificată transparent, în factură, iar discounturile acordate sunt recuperate de la stat de către distribuitorii de carburanți.
De asemenea, după compensarea de 50 de bani pe litru de combustibil făcută de Guvernul Ciucă, avem al doilea cel mai mic preț din Europa. Până acum, am avut al patrulea cel mai mic preț, după Ungaria, Polonia și Bulgaria.
Reducerea se aplică în perioada iulie-septembrie și înseamnă, în euro, că va duce, conform calculelor, benzina la 1,63 euro, și motorina la 1,74 euro.
 PNL va pune întotdeauna stabilitatea economică pe primul loc și va aplica acele politici economice care sunt eficiente cu adevărat și care pot fi susținute de la bugetul de stat. Similar cu deciziile pe care fiecare român trebuie să le ia în perioade grele, în funcție de bugetul familiei, Guvernul Ciucă adoptă în aceste zile acele măsuri care ajută în mod real.
Avem puține soluții în această perioadă în care pandemia și războiul au afectat toate economiile lumii.”, a declarat Cătălina Ciofu. 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top