fbpx
Connect with us

Deputatul Cătălina CIOFU: „O serie de modificări legislative au fost adoptate de plenul Camerei Deputaților în această săptămână!”

WhatsApp Image 2022 06 30 at 19.06.16 e1656605199258 - News Moldova

Bacau

Deputatul Cătălina CIOFU: „O serie de modificări legislative au fost adoptate de plenul Camerei Deputaților în această săptămână!”


Deputatul Cătălina Ciofu a anunțat faptul că o serie de modificări legislative au fost adoptate de plenul Camerei Deputaților în această săptămână

Printre acestea sunt inițiative ale colegilor parlamentari PNL care au depus eforturi mari pentru a veni în întâmpinarea nevoilor concrete ale societății:
1. Legea anti-vandalism. Înăsprirea sancţiunilor pentru faptele privind imprimarea de însemne, înscrieri, desene sau imagini, fără drept, pe pereţii clădirilor şi gardurilor, respectiv dezlipirea sau distrugerea afişelor şi reclamelor legal amplasate.
Cresc amenzile de 30 de ori și se introduce obligativitatea de a readuce clădirile la starea inițială, cu atenție deosebită pentru sancționarea celor care promovează prin mesajele desenate ura, violența, discriminarea.
Felicitări, inițiatorilor Sebastian Burduja, Diana Morar!
Ciofu Catalina e1652084746947 - News Moldova
2. Modificarea procedurii de vânzare a bunurilor din domeniul privat. Astfel, se propune ca selectarea evaluatorilor care determină valoarea cea mai mare dintre preţul de piaţă şi valoarea de inventar a imobilului, în vederea stabilirii preţului minim de vânzare a bunurilor din domeniul privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale, să se facă potrivit prevederilor Legii nr.98/2016, şi nu prin licitaţie publică, cum este stipulat în prezent.
Felicitări , inițiatorilor Radu Moisin, Cupşa Ioan, Cristina Traila!
3. Adoptarea de măsuri în vederea finalizării procedurilor administrative de soluţionare a cererilor aflate pe rolul comisiilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti pentru aplicarea Legii nr.9/1998.
Legea va susține finalizarea mai rapidă a procedurilor administrative pentru acordarea de compensații românilor care au avut de suferit în urma pierderilor teritoriilor din Basarabia, Bucovina de Nord, Ținutul Herța și Cadrilater.
Felicitări, inițiatorului Sebastian Burduja!”, a declarat Cătălina Ciofu. 

News Moldova îți recomandă și ...   6 percheziţii în Bacău şi Iaşi, într-un dosar de contrabandă asimilată


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top