fbpx
Connect with us

Deputatul Mircea FECHET despre ÎNTÂLNIREA cu ministrul Mediului, Tanczos BARNA: „Am discutat despre RECTIFICAREA BUGETARA”

Deputatul Mircea FECHET despre ÎNTÂLNIREA cu ministrul Mediului, Tanczos BARNA: „Am discutat despre RECTIFICAREA BUGETARA” - News Moldova

Bacau

Deputatul Mircea FECHET despre ÎNTÂLNIREA cu ministrul Mediului, Tanczos BARNA: „Am discutat despre RECTIFICAREA BUGETARA”


Ministrul Tanczos Barna a făcut o vizită de lucru în județul Bacău, la care a participat și deputatul de Bacău, Mircea Fechet, fost ministru al mediului, apelor și pădurilor

În prima parte a vizitei, s-au desfășurat întâlniri cu reprezentanții autorităților locale, precum și cu cei ai instituțiilor deconcentrate ale MMAP. A avut loc o videoconferinţă cu Garda Naţională de Mediu şi cu toate serviciile din judeţe, cu toţi comisarii judeţeni.

Deputatul Mircea FECHET despre ÎNTÂLNIREA cu ministrul Mediului, Tanczos BARNA: „Am discutat despre RECTIFICAREA BUGETARA” - News Moldova„Am discutat despre rectificarea bugetară, despre problemele de salarizare care trebuie rezolvate la nivelul Gărzii de Mediu. Este obligaţia noastră, a Ministerului şi a Guvernului, să asigurăm o salarizare decentă la această instituţie extrem de importantă şi am găsit soluţia bugetară pentru a clarifica şi rezolva această situaţie de la Garda de Mediu. Mai e nevoie de o ordonanţă de urgenţă, care e pe circuit, ca să rezolvăm o problemă care datează din anii trecuţi. Trebuie să venim în sprijinul comisarilor, de munca lor, de eficienţa lor depinde lupta împotriva, câteodată, a mafiei, pentru că la nivelul gestionării deşeurilor se pot forma grupuri de interese similare cu grupurile ilegale şi este nevoie de munca lor, iar munca lor trebuie să fie răsplătită pe măsură”, a declarat Ministrul Mediului, Tanczos Barna. 

În ceea ce privește sistemul de gestionare al deșeurilor din Bacău, acesta spune că este un sistem bine pus la punct, un adevărat exemplu de urmat.

„Toți trebuie să creștem eficiența acestor sisteme, depinde și de cetățean în ce măsură respectăm principiile colectării separate, astfel încât cantitățile depozitate să fie cât mai mici și cantități cât mai mari să ajungă la reciclare. Am modificat legislația națională, regimul deșeurilor, actele normative care implementează regulamente europene și care duc la ținte mult mai ambițioase în ceea ce privește reciclarea, colectarea separată. Trebuie să ajungem la 90% refolosire, reutilizare, reciclare și doar 10% să ajungă în depozite pentru eliminare prin depozitare. MMAP va veni cu finanțare prin PNRR pentru completarea acestor sisteme, finanțare pentru insule inteligente, unde se pot depozita selectiv deșeuri colectate în marile orașe, inclusiv în Bacău.”, a specificat a declarat Ministrul Mediului, Tanczos Barna. 

Pe viitor, Ministrul Mediului promite să vină cu tehnologii și soluții noi pentru tratarea levigatului, pentru eficientizarea acestor sisteme. În plus, există promisiuni că se vor finanța vom platforme de depozitare voluntară pentru alte deșeuri decât cele menajere și că se va lansa ghidul prin AFM astfel încât să fie asigurate fondurilor europene.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top