fbpx
Connect with us

Deputatul PNL Cătălina Ciofu: „1 Decembrie este una dintre cele mai frumoase zile din an pentru fiecare român”

catalina ciofu - News Moldova

Bacau

Deputatul PNL Cătălina Ciofu: „1 Decembrie este una dintre cele mai frumoase zile din an pentru fiecare român”


Astăzi, 1 decembrie, se sărbătorește Ziua Națională a României. În acest context, deputatul PNL de Bacău, Cătălina Ciofu a adresat un mesaj în care evidențiază dorința de unire în privința direcțiilor principale pentru viitorul României

„1 Decembrie este una dintre cele mai frumoase zile din an pentru fiecare român – Ziua Națională a României. 

O zi care celebrează românismul dar și, fără îndoială, unitatea, o zi în care cu siguranță auzim, cu toții, multe discursuri despre unire. De altfel, este un prim aspect în care suntem uniți – discursurile despre unire și unitate. Ei bine, eu voi face notă discordantă și voi afirma de la început că vreau unire, dar nu unitate. Cum vine asta?

Ei bine, eu cred că între unire și unitate este o diferență substanțială, și de aceea o doresc pe prima și nu pe a doua. În primul rând, nu doresc unitate de gândire. Din contră, ca liberal, nu pot decât să consider sănătos, benefic, atât pentru națiune cât și pentru fiecare dintre noi, să existe cât mai multe idei, cât mai multe păreri și cât mai multe interese, pentru că undeva la intersecția acestora se află acel optim național pe care îl căutăm atât de mult.

Și, de asemenea, să nu uităm că acolo unde există diversitate de idei, de opinii și de interese, nici unele nu le pot domina pe celelalte, și astfel democrația este salvgardată, iar democrația este vitală pentru noi toți! De asemenea, nu vreau unitate în manifestare, ci diversitatea atât de frumoasă de tradiții, de obiceiuri, de credințe și chiar de idealuri, pentru că suntem atât de frumoși când fiecare ne manifestăm identitatea în felul nostru!

Însă unire vreau! Vreau ca atunci când, din toate dezbaterile sănătoase din societate a rezultat o direcție, o hotărâre, vreau să ne respectăm între noi și să ne facem toți datoria pentru a obține respectivul rezultat. Și, dincolo de aceasta, vreau să fim uniți privitor la direcțiile principale, fundamentale, esențiale pentru viitorul nostru. Vreau să fim uniți în apărarea securității și libertății noastre. Pentru că atunci nimeni nu ni le va putea răpi vreodată!

La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, a comunicat deputatul PNL de Bacău, Cătălina Ciofu.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top