fbpx
Connect with us

Deputatul PNL Cătălina Ciofu: „Să nu îi uităm pe cei care pot crea România prosperă și echitabilă de mâine”

WhatsApp Image 2022 06 30 at 19.06.16 e1656605199258 - News Moldova

Bacau

Deputatul PNL Cătălina Ciofu: „Să nu îi uităm pe cei care pot crea România prosperă și echitabilă de mâine”


Ieri, 19 noiembrie, a fost celebrată Ziua Cercetătorului și Proiectantului din România, prilej cu care deputatul PNL de Bacău, Cătălina Ciofu, a atras atenția asupra semnificației acestei zile

„Duminică, 19 noiembrie, a fost Ziua Cercetătorului și Proiectantului din România. Desigur, mulți dintre cei care nu au sau nu au avut contact cu aceste nobile ocupații pot trece cu ușurință peste semnificația acestei zile.  

Însă, în ceea ce mă privește, nu doar din experiența personală, ci din ceea ce înseamnă viziunea pe care o împărtășesc cu mulți dintre dumneavoastră și pe care doresc să v-o propun tuturor asupra dezvoltării României, îmi revine atât plăcerea, cât și onoarea de a atrage atenția asupra acestei zile și de a le ura cercetătorilor și proiectanților din România un cât se poate de sincer și călduros „La mulți ani”!

De ce? Nu doar pentru că activitatea lor este una care presupune mult har și la fel de multă dedicare, dar și pentru că în cercetare stă parte din șansa României la un mâine mai bun. Aceasta deoarece economia contemporană este, mai presus de toate, una a cunoașterii. Una în care societățile dependente de simpla extragere a resurselor sunt condamnate la o inevitabilă și nu mai puțin tristă rămânere în urmă. Una în care ce extragem din natură este mai puțin important decât ce facem cu resursele extrase. Și, nu în ultimul rând, una în care serviciile depășesc, ca pondere în economie, producția.

            Iar în această lume și în această economie, ambele aflate sub potențialul asalt al proliferării inteligenței artificiale (dar și, de ce nu, capabile să profite de eventualele beneficii ale acesteia), nimic nu este mai important decât cunoașterea, decât capacitatea de a inova, de a deschide drumuri, de a crea noi posibilități. Or, cum am putea face aceasta decât prin cercetare? De aceea, cercetarea este și marea șansă a societăților mai puțin prospere decât marile centre mondiale, dar racordate la acestea, inclusiv la fondurile pe care ele le pun la dispoziție inclusiv pentru cercetare, de care și țara noastră este pur și simplu obligată să profite pentru a reduce decalajele de dezvoltare ce o separ de Europa occidentală!”, a declarat deputatul PNL, Cătălina Ciofu.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PNL Cătălina Ciofu solicită ministrului Digitalizării să prezinte strategiile și politicile pentru dezvoltarea noilor tehnologii informaționale


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top