fbpx
Connect with us

Deputatul PNL de Bacău, Cătălina Ciofu transmite un mesaj public cu ocazia Zilei Națiunilor Unite

Deputatul PNL de Bacău, Cătălina Ciofu transmite un mesaj public cu ocazia Zilei Națiunilor Unite - News Moldova

Bacau

Deputatul PNL de Bacău, Cătălina Ciofu transmite un mesaj public cu ocazia Zilei Națiunilor Unite

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Deputatul PNL de Bacău, Cătălina Ciofu, subliniază  importanța Zilei Națiunilor Unite și evidențiază importanța păcii și contribuția esențială a Organizației pentru Menținerea Echilibrului Global

„Astăzi este Ziua Națiunilor Unite. Poate că, pentru mulți dintre noi, această zi nu înseamnă prea mult, sau nu înseamnă în momentele de liniște și pace la nivel internațional.

Acele momente pe care noi, românii, le prețuim destul de puțin pentru că istoria ne-a ferit, în ultimii peste 80 de ani, de războaie (și îi mulțumim lui Dumnezeu pentru asta), iar ceea ce ne pare garantat nu mai este la fel de prețios.

Însă pentru noi (atunci când lucrăm sau ne petrecem vacanțele în străinătate, de exemplu), dar și pentru milioane de oameni din statele afectate de conflicte (cum ar fi Ucraina sau Israel), pacea este, în opinia mea, mai importantă decât orice.

Haideți, așadar, să nu o mai prețuim doar când o pierdem și să realizăm că, în lipsa unei Organizații a Națiunilor Unite puternice, cu membri dedicați obiectivului său fundamental (menținerea unui climat de pace și securitate la nivel mondial), viețile noastre sunt supuse unor riscuri pe care le credeam uitate, cum ar fi cel mai rău dintre acestea – războiul!

Haideți, așadar, să nu mai subminăm Națiunile Unite prin propriile noastre eforturi, conștiente sau nu. Haideți să nu mai credem orice informație care critică cele mai importante democrații ale lumii, le prevestește sfârșitul sau chiar îl cheamă.

Haideți să nu mai distribuim știri false ori alarmiste fără discernământ. Și, mai ales, haideți să nu mai urâm ceea ce, de fapt, ne apără. Cu ce ne-au greșit Națiunile Unite?

Au greșit prin menținerea celei mai lungi perioade de pace pe care emisfera nordică a Planetei a cunoscut-o?

A greșit atunci când a redus numărul de conflicte la nivel mondial prin implicarea activă a țărilor democratice, membre permanente ale Consiliului de Securitate (căci, în ciuda a ceea ce susțin platformele de dezinformare în mod invariabil pro-ruse, numărul de conflicte în desfășurare la nivel mondial chiar s-a redus, după cum arată studiile de specialitate)?

A greșit atunci când a intervenit pentru stoparea unor acțiuni genocidare în desfășurare? Nu! Dacă a greșit, a greșit de fapt doar atunci când nu a intervenit, și acesta este singurul lucru despre care sper în mod sincer că nu se va repeta!”, a transmis deputatul PNL de Bacău, Cătălina Ciofu.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top