fbpx
Connect with us

Elena HĂRĂTĂU (PNL): “Guvernul ar putea prelungi compensarea de 50 de bani pe litru la carburanți și pentru anul viitor”

Bacau

Elena HĂRĂTĂU (PNL): “Guvernul ar putea prelungi compensarea de 50 de bani pe litru la carburanți și pentru anul viitor”


Guvernul liberal continuă măsurile de susținere a românilor pentru a depăși actuala criză economico- financiară, prin decizii care rezolvă cele mai sensibile dintre problemele populației, a anunțat DEPUTATUL PNL Elena HĂTĂRĂU

“Una dintre acestea este prelungirea, începând cu anul viitor, a subvenționării reducerii prețurilor la carburanți.

Până acum, Executivul a decis suplimentarea perioadei de valabilitate a reducerii cu 50 de bani pe litru a cuantumului combustibilului, până la sfârșitul anului în curs.  Această subvenționare orchestrată de Guvern a intrat în vigoare începând cu data de 1 iulie, iar acum decidenții liberali din Executiv doresc extinderea măsurii și pentru anul 2023.

Singurul impediment în luarea unei hotărâri pozitive în acest sens ar fi mișcările mai puțin legale, de pe piața comercianților de combustibil, având în vedere suspiciunile că anumiți agenți economici s-au pretat la revânzarea către alte companii, în scopul încasării de două ori a subvenției de 25 bani/litru.

Chiar dacă, ca urmare a deciziei OPEC de scădere a producției de petrol, s-a înregistrat o ușoară creștere a prețului barilului, în momentul de față asistăm la o stabilizare a acestuia și avem speranța că situația va rămâne constantă și în perioada sărbătorilor de iarnă.

În acest context, conducerea Ministerului Energiei estimează că, până la sfârșitul anului, nu vor avea loc creșteri ale prețului carburanților peste 9 lei/litru.

În prezent, România se află pe locul al 7-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, iar în cazul motorinei se află pe locul 9.

Apreciez că măsurile ce urmează a fi adoptate de România trebuie să ia în considerare potențialele efecte în securitatea energetică națională, determinate de actuala situație din benzinării privind fluctuațiile prețurilor, astfel încât să nu ajungem în circumstanțe mult mai grave pentru consumatori, respectiv la lipsa efectivă a carburanților la pompă”, a precizat deputatul Elena HĂRĂTĂU.

News Moldova îți recomandă și ...   Contract de 10 milioane de euro pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de distribuție din municipiul BACĂU


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top