fbpx
Connect with us

Ionuț AVRAM, purtătorul de cuvânt al primarului Bacăului, Stanciu Viziteu, condamnat la 4 ani cu executare într-un dosar al DNA. Sentința nu este definitivă!

Ionuț AVRAM, purtătorul de cuvânt al primarului Bacăului, Stanciu Viziteu, condamnat la 4 ani cu executare într-un dosar al DNA. Sentința nu este definitivă! - News Moldova

Bacau

Ionuț AVRAM, purtătorul de cuvânt al primarului Bacăului, Stanciu Viziteu, condamnat la 4 ani cu executare într-un dosar al DNA. Sentința nu este definitivă!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Fostul purtător de cuvânt al Primăriei Bacău, Ionuț Avram, un susținător al primarului Lucian Daniel Stanciu Viziteu de la USR a fost condamnat astăzi de Tribunalul Bacău la 4 ani de închisoare

În același dosar a fost condamnat la pedeapsă similară și Ion Barbu, funcționar în cadrul Primăriei Bacău. Totodată, adeverința falsă folosită de Ionuț Avram la dosarul de angajare a fost anulată de instanță. Fiecare inculpat are de achitat câte 2500 de lei către UAT Bacău și 1000 de lei cheltuieli judiciare. Față de soluția dată de Tribunalul Bacău se poate face apel în termen de 10 zile.

Bloggerul Ionuț Avram, după ce l-a susținut pe Lucian Daniel Stanciu Viziteu în campania electorală, a fost angajat în Primăria Bacău pe post de consilier, pentru care erau necesare studiile superioare.

Fără să aducă vreo diplomă doveditoare, în acest sens, acesta a fost angajat pe baza CV-ului. Ulterior, Ionuț Avram, a confecționat o adeverință, cu însemnele Universității Al. I. Cuza, care ”atesta” faptul că este licențiat al acestei instituții de învățământ. Anterior, același blogger a fost angajat la Camera Deputaților, pe un post cu studii medii, în mandatul în care Lucian Daniel Stanciu Viziteu a fost deputat (2016-2020).

Tribunalul Bacău: „condamnă pe inculpatul AVRAM IONUŢ, cetăţenia română, starea civilă: căsătorit, stagiul militar nesatisfăcut, studii medii, profesia: ziarist, fără loc de muncă, fără antecedente penale, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare. În baza art. 67, alin. 1 C. pen., interzice cu titlu de pedeapsă complementară, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66, alin. 1, lit. a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice) şi lit. b C. pen. (dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat).

În temeiul art. 66, alin. 1 C. pen. interzice cu titlu de pedeapsă accesorie drepturile prevăzute de art. 66, alin. 1 lit. a şi b C.pen., în condiţiile prevăzute de art. 65, alin. 1 şi alin. 3 C. pen. 2. În temeiul art. 320 alin. 1 Cod penal, pentru săvârşirea infracţiuniii de “fals material în înscrisuri oficiale,”, condamnă pe acelaşi inculpate la pedepsa de 2 (doi) ani închisoare. 3.

În temeiul art. 323 alin. 1 Cod penal, pentru săvârşirea infracţiuniii de “uz de fals,”, condamnă pe acelaşi inculpat la pedepsa de 1 (un) an închisoare. În temeiul art. 38 C.pen. cu art. 39 alin.1 lit.b C.pen. şi cu art. 40 C.pen. aplică inculpatului Avram Ionuţ pedeapsa cea mai mare la care adaugă o treime din suma celorlalte două pedepse . PEDEAPSĂ REZULTANTĂ DE EXECUTAT = 4 (patru) ani închisoare”, se arată în soluția dată de Tribunalul Bacău.

Tribunalul Bacău: ”condamnă pe inculpatul BARBU ION, cetăţenia romănă, studii: superioare, starea civilă: căsătorit, stagiul militar satisfăcut, ocupaţia: inginer mecanic-inspector de muncă, locul de muncă: Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău, fără antecedente penale, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare.

În baza art. 67, alin. 1 C. pen. interzice cu titlu de pedeapsă complementară, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66, alin. 1, lit. a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice) şi lit. b C. pen. (dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat).

În temeiul art. 66, alin. 1 C. pen. interzice cu titlu de pedeapsă accesorie drepturile prevăzute de art. 66, alin. 1 lit. a şi b C.pen., în condiţiile prevăzute de art. 65, alin. 1 şi alin. 3 C. pen. 2. În temeiul art. 52 alin. 3 Cod penal raportat la art. 13 indice 2 din Legea 78/2000 cu referire la art. 297 alin. 1 Cod penal pentru săvârşirea infracţiunii de „participa?ie improprie (sub forma înlesnirii) la infrac?iunea de abuz în serviciu dacă func?ionarul public a ob?inut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare.

În baza art. 67, alin. 1 C. pen. interzice cu titlu de pedeapsă complementară, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66, alin. 1, lit. a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice) şi lit. b C. pen. (dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat).

În temeiul art. 66, alin. 1 C. pen. interzice cu titlu de pedeapsă accesorie drepturile prevăzute de art. 66, alin. 1 lit. a şi b C.pen., în condiţiile prevăzute de art. 65, alin. 1 şi alin. 3 C. pen. În temeiul art. 38 C.pen. cu art. 39 alin.1 lit.b C.pen. şi cu art. 40 C.pen. aplică inculpatului BARBU ION pedeapsa cea mai mare la care adaugă o treime din cea dea doua pedeapsă . PEDEAPSĂ REZULTANTĂ DE EXECUTAT = 4 (patru) ani închisoare.”


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top