fbpx
Connect with us

Justiția face dreptate cetățenilor din Bacău! Lupta pentru spații verzi

Justiția face dreptate cetățenilor din Bacău! Lupta pentru spații verzi - News Moldova

Bacau

Justiția face dreptate cetățenilor din Bacău! Lupta pentru spații verzi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Justiția restabilește dreptatea pentru locuitorii de pe Mărășești 100A și oferă o învățătură celor care au preluat ilegal terenurile verzi din Bacău, devenind „proprietari” în timp ce dețineau funcții oficiale și, ulterior, devenind veritabili dezvoltatori imobiliari

În 2019, locuitorii de pe Calea Mărășești din Bacău au început o luptă ce părea că nu va avea sfârșit împotriva celor care nu au înțeles că, cel puțin când este vorba de spațiile verzi, calitatea aerului și sănătatea comunității din municipiu, legea nu trebuie evitată sau ignorată în interes personal.

Cearta a fost inițiată în principal de familia unui fost viceprimar al PNL, care a obținut proprietate asupra unui teren de 2000 mp situat între blocuri, în zona Tic-Tac/Piața Sud. Pe acest teren, aceștia au construit o clădire de mari dimensiuni care inițial urma să fie destinată activității de fast-food și ulterior să funcționeze ca un supermarket.

Justiția face dreptate cetățenilor din Bacău! Lupta pentru spații verzi - News Moldova

Cetățenii respectabili, oamenii care au muncit o viață au ales atunci să lupte pentru normalitate și pentru propriul aer. Aceștia au depus plângeri la executivul Primăriei Municipiului Bacău.

Cu toate acestea, atât în timpul mandatului fostului primar, cât și sub conducerea actualului primar Stanciu-Viziteu, au primit doar lipsă de respect și au fost neglijați de coaliția politică PNL/USR care, se pare că deține controlul Urbanismului în Bacău.

S-au depus și alte sesizări la diferite instituții specializate, care au ales fie să rămână tăcute, fie să nu răspundă solicitărilor băcăuanilor.

În același timp, cetățenii a căror calitate a vieții a fost grav afectată de construcția care a fost ridicată într-un ritm rapid pe Mărășești 100A, au inițiat un proces judiciar care a cerut o investiție semnificativă de timp, sănătate și resurse financiare.

Justiția face dreptate cetățenilor din Bacău! Lupta pentru spații verzi - News Moldova

Săptămâna aceasta, instanța le-a făcut dreptate și a decis: „Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Ciuchi Ana în contradictoriu cu pârâții Primarul Municipiului Bacău şi S.C. Kappa Invest S.R.L. Anulează Autorizația de construire nr.194/31.08.2020 (…). Obligă pârâta S.C. Kappa Invest S.R.L. să desfiinţeze construcţia (…) și să readucă terenul la starea anterioară. Obligă pârâţii la plata către reclamantă a sumei de 5760 cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocat și onorariu expert”.

Într-adevăr, hotărârea actuală nu a devenit încă definitivă, dar este puțin probabil ca o altă instanță din România să ajungă la o concluzie diferită cu privire la construcția care a fost ridicată ilegal pe spațiul verde dintre blocuri, pe strada Mărășești.

Această clădire va fi demontată doar datorită determinării, perseverenței și eforturilor unor băcăuani, care au avut sprijinul organizației politice din care fac parte încă din 2019, când – alături de colegii consilieri locali – au votat împotriva proiectului în discuție, arătând public dezaprobarea lor.

Justiția face dreptate cetățenilor din Bacău! Lupta pentru spații verzi - News Moldova


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top