Connect with us

La Târgu Ocna are loc sfințirea Bisericii Martirilor și Mărturisitorilor din ÎNCHISORILE COMUNISTE. SNAP împlinește 25 de ani!

Bacau

La Târgu Ocna are loc sfințirea Bisericii Martirilor și Mărturisitorilor din ÎNCHISORILE COMUNISTE. SNAP împlinește 25 de ani!

Școala Națională de Administrație Penitenciară Târgu Ocna organizează pe 14 mai o serie de evenimente dedicate împlinirii a 25 de ani de școală penitenciară dar și cinstirii memoriei celor au murit pentru țară

Evenimentul central este slujba de sfințire a Bisericii „Martirilor și mărturisitorilor din temnițele comuniste” de către Înalt Preasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, cu participarea Preasfințitului Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal – delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Teodosie al Tomisului, a Preasfințitului Episcop Andrei al Harghitei și Covasnei și a Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Înainte de sfințirea bisericii, dedicate martirilor comuniști, care și-au găsit sfârșitul în penitenciarul spital de la Târgu Ocna, va avea loc dezvelirea și sfințirea bustului Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu, ocrotitor spiritual al Școlii și al Bisericii de lemn dar și  inaugurarea și sfințirea  „Muzeului Penitenciarelor” și a Parcului cu teatru de vară „Colonel Ioan Grefu”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Școala Națională de Administrație Penitenciară, Gabriela Bogdan, la evenimentele de la Târgu Ocna sunt așteptate peste o mie de persoane. Au fost invitați oficiali din partea Ministerului Justiției și Administrației Naționale a Penitenciarelor, oficialități și preoți capelani din Republica Moldova, directori și preoți capelani din unitățile penitenciare din România, oficialități și membri ai comunității locale, salariați ai celor trei instituții penitenciare din zonă.

Prin Ordinul Ministrului Justiției, pe 18 iunie 1997 lua ființă Școala Națională de Administrație Penitenciară Târgu Ocna, instituție de învățământ militar, devenită emblematică pentru sistemul penitenciar românesc,  care a oferit multor generații de ofițeri și agenți de poliție penitenciară șansa să se formeze aici ca oameni și ca profesioniști de cel mai înalt nivel.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top