fbpx
Connect with us

Licitația pentru A13 Bacău – Brașov a fost reluată. Ofertele la contractul pentru Studiul de Fezabilitate pot fi depuse până la 31 ianuarie

Bacau

Licitația pentru A13 Bacău – Brașov a fost reluată. Ofertele la contractul pentru Studiul de Fezabilitate pot fi depuse până la 31 ianuarie


Compania de Drumuri a prelingit până la 31 ianuarie termenul-limită pentru depunerea ofertelor la contractul pentru Studiul de Fezabilitate al Autostrăzii Brașov–Bacău

Noul termen pentru depunerea candidaturilor a fost decis ca urmare a solicitărilor de clarificare din partea proiectanților.

Astfel, CNAIR a ridicat decizia de suspendare a licitației pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate, iar procedura poate continua după patru zile în care achiziția a fost suspendată, notează economedia.ro.

Noua licitație pentru Studiul de Fezabilitate (SF) al Autostrăzii Brașov–Bacău a fost publicată pe 25 noiembrie 2022 în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), termenul contractual fiind de 28 de luni, din care primele 24 de luni pentru SF.

News Moldova îți recomandă și ...   Ministrul Grindeanu: „Dacă se vor respinge contestațiile pe Bacău–Pașcani, Umbrărescu va avea în total 420 km de autostradă în lucru, jumătate din rețeaua de autostrăzi pe care o are România în prezent”

Contractul pentru finalizarea studiului este cuprins între 45 și 53 de milioane lei.

Primul contract, semnat în 2020 cu proiectantul Search, a fost reziliat în toamnă la solicitarea proiectantului care nu a mai reușit să acopere costurile reale.

Potrivit informațiilor din Caietul de Sarcini, Autostrada A13 va avea o lungime de 164 de kilometri, finanțarea proiectului fiind asigurată din fonduri europene prin Programul Operațional Transport 2021-2027.

CNAIR cere proiectantului să asigure încă din faza de proiectare posibilitatea extinderii autostrăzii de la 2X2 benzi la profilul 2X3 benzi pe sens și să justifice pe baza unei analize raționale a factorilor relevanți (constrângeri, probleme de construcție, impact asupra mediului sau costuri) neasigurarea vitezei de proiectare și a lățimii minime a platformei.

News Moldova îți recomandă și ...   Fostul consilier județean băcăuan Laurențiu GANEA, căutat de Poliția Română pentru executarea unei pedepse de 6 ani de închisoare


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top