fbpx
Connect with us

Licitația pentru A13 Bacău-Brașov, DEBLOCATĂ de CNAIR. Noul termen pentru depunerea ofertelor

Licitația pentru A13 Bacău-Brașov, DEBLOCATĂ de CNAIR. Noul termen pentru depunerea ofertelor - News Moldova

Bacau

Licitația pentru A13 Bacău-Brașov, DEBLOCATĂ de CNAIR. Noul termen pentru depunerea ofertelor

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Licitatia pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada A13 Bacau – Brasov a fost repornită de CNAIR. Noul termen limită pentru depunerea ofertelor este 30 mai, conform informațiilor economedia.ro

CNAIR a suspendat licitația lansată în luna martie, în urmă cu aproximativ două săptămâni, din cauza a 140 de solicitări de clarificări din partea constructorilor. Aceste clarificări se referă la condițiile contractuale, autorizații și probleme legate de foraje. CNAIR a solicitat realizarea a 1.490 de foraje, dintre care 162 în zone inaccesibile, ceea ce a determinat necesitatea construirii de drumuri suplimentare pentru acces. De asemenea, CNAIR a cerut instalarea camerelor video pentru transmiterea în direct și sisteme GPS:

„Pentru realizarea forajelor geotehnice, prestatorul va trebui să aibă la dispoziție cel puțin 6 instalații mecanizate de foraj. Echipamentele/utilajele (forezele mecanice) folosite pentru forajele geotehnice trebuie să fie dotate cu un sistem de monitorizare (GPS, camere video) care să poată fi accesat în timp real, de către beneficiar, pe parcursul desfășurării activităților din cadrul contractului, prin intermediul camerei de date.”

Proiectanții au cerut clarificări în ceea ce privește forajele, fiind necesare 1.490 de foraje pe întreaga lungime a autostrăzii, dintre care 807 în zona de deal/munte și 105 pentru tuneluri. Din totalul de aproape 1.500 de foraje, 162 se află în zone inaccesibile.

Aceasta este a treia licitație pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada A13 Bacau – Brasov. Prima licitație, inițiată de Search Corporation, a fost abandonată de aceștia din cauza dificultăților financiare. La a doua licitație nu s-a prezentat niciun ofertant, iar la a treia licitație, prețul a fost majorat la 91 de milioane de lei.

Spre deosebire de a doua licitație, anulată la începutul acestui an, care avea o valoare minimă de 45 de milioane de lei, a treia procedură de achiziție are un cost estimat între 77 și 91 de milioane de lei și o durată a contractului de 125 de luni (peste 10 ani).

În cadrul acestui contract, pe lângă realizarea studiului de fezabilitate, sunt incluse și monitorizarea geotehnică (36 de luni) și asistența tehnică pe durata etapelor de proiectare și execuție, precum și monitorizarea geotehnică (60 de luni), conform datelor consultate de economedia.ro din Caietul de Sarcini.

De asemenea, CNAIR a stipulat că proiectantul trebuie să lucreze cu minimum 6 foreze echipate cu sisteme GPS și camere video pentru transmiterea în direct.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top