fbpx
Connect with us

Lista comună pentru europarlamentare, deschisă de băcăuanca Ramona CHIRIAC

Lista comună pentru europarlamentare, deschisă de băcăuanca Ramona CHIRIAC - News Moldova

Bacau

Lista comună pentru europarlamentare, deschisă de băcăuanca Ramona CHIRIAC

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Coaliția PSD-PNL a decis ca Ramona Chiriac, actualul șef al Reprezentanței Comisiei Europene din București, să deschidă lista comună pentru alegerile viitoare pentru Parlamentul European

Originară din Bacău, Chiriac aduce cu ea o bogată experiență atât din domeniul diplomatic, cât și din cel administrativ local.

Ramona Chiriac a ocupat funcția de consul general al României la München începând cu anul 2016, contribuind semnificativ la relațiile diplomatice. Cariera sa diplomatică, începută în anul 2008, include o experiență de peste un deceniu în diverse funcții. Înainte de serviciul său diplomatic, ea a participat activ la administrația publică centrală și locală din România, concentrându-se pe pregătirea autorităților locale pentru aderarea țării la Uniunea Europeană.

În anii 2000, Ramona Chiriac a fost șefa de cabinet a prefectului de Bacău de atunci, Gabriel Berca. Ulterior, odată cu numirea lui Berca în funcția de secretar general în Guvernul Tăriceanu, ea s-a mutat la București, unde a ocupat aceeași poziție de șef de cabinet.

Din punct de vedere educațional, Ramona Chiriac este absolventă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, unde a studiat științe europene. Ea deține două diplome de master, una în studii europene și cealaltă în studii de gen.

Cu o experiență diversă, ce acoperă guvernarea locală, diplomația și realizările academice, Ramona Chiriac reprezintă o figură prominentă care va conduce lista comună PSD-PNL, reflectând angajamentul coaliției pentru o reprezentare echilibrată și experimentată în Parlamentul European. Alegerile viitoare vor testa soliditatea acestei colaborări și atractivitatea expertizei variate a lui Chiriac pentru alegători.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top