fbpx
Connect with us

Lucrările la STAȚIA de demanganizare de la Gherăieşti – BACĂU în linie DREAPTĂ! Valentin IVANCEA, președintele CJ: ”Băcăuanii nu vor mai primi APĂ cu program”

Bacau

Lucrările la STAȚIA de demanganizare de la Gherăieşti – BACĂU în linie DREAPTĂ! Valentin IVANCEA, președintele CJ: ”Băcăuanii nu vor mai primi APĂ cu program”

Lucrările la stația de demanganizare de la Gherăieşti se apropie de un grad fizic de implementare de 55%

Lucrările la stația de demanganizare din cartierul băcăuan Gherăieşti se apropie de un grad fizic de implementare de 55%, constructorul instalând grupurile de pompare şi urmând să finalizeze lucrările pentru montarea filtrelor care vor asigura demanganizarea apei captată din fronturile de la Mărgineni, Gherăieşti şi Hemeiuş.

Antreprenorul a adus în şantier 90% din componentele (echipamente, materiale etc) necesare realizării acestei lucrări.

În paralel, s-a încheiat reabilitarea puțurilor de captare din 3 fronturi (Mărgineni 1 şi 2, respectiv Hemeiuş 2), iar lucrările la frontul de captare Gherăieşti 1, unde reabilităm 44 de puțuri, au ajuns la 60% grad fizic de realizare a investiției.

Valentin IVANCEA, președintele CJ Bacău: ”Municipiul Bacău va avea sursă alternativă de alimentare cu apă, astfel încât băcăuanii să nu mai primească apă cu “program

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin IVANCEA a declarat că municipiul Bacău va avea, cât mai curând posibil, sursa alternativă de alimentare cu apă, astfel încât băcăuanii să nu mai primească apă cu “program” atunci când au loc avarii la conducta de aducțiune de la Valea Uzului.

News Moldova îți recomandă și ...   Constructorul băcăuan Dorinel Umbrărescu a fost CONTESTAT pe loturile de mijloc din Autostrada Moldovei

Totodată, președintele CJ Bacău, a declarat că până la data de 30 iunie 2021, s-au decontat 2,5 milioane euro din fonduri europene pentru lucrările din acest proiect, dovadă că echipa managerială și unitatea de implementare a proiectului din cadrul operatorului CRAB şi-au făcut treaba.

Municipiul Bacău va avea, îmi doresc cât mai curând posibil, sursa alternativă de alimentare cu apă, astfel încât băcăuanii să nu mai primească apă cu “program” atunci când au loc avarii la conducta de aducțiune de la Valea Uzului.
 De asemenea, până la 30 iunie 2021, s-au decontat 2,5 milioane euro din fonduri europene pentru lucrările din acest proiect, dovadă că echipa managerială și unitatea de implementare a proiectului din cadrul operatorului CRAB şi-au făcut treaba”, a declarat Valentin IVANCEA.

Valentin IVANCEA: ”Țin să mulțumesc celor peste 60 de UAT-uri care, în adunarea generală a ADIB, au aprobat planul de administrare al CRAB

Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA  a ținut să mulțumească celor 60 de UAT-uri din județul Bacău care au aprobat planul de administrare al CRAB, evitându-se  astfel , subminarea aplicației POIM prin care 41 de localități din județ beneficiază de aproape 500 milioane euro pentru investiții în apă/canalizare.

”Țin să mulțumesc celor peste 60 de UAT-uri care, în adunarea generală a ADIB, au aprobat planul de administrare al CRAB, evitându-se – astfel – subminarea aplicației POIM prin care 41 de localități din județ beneficiază de aproape 500 milioane euro pentru investiții în apă/canalizare.
Există primari şi consilii locale care au înțeles că problema apei din județul Bacău nu are culoare politică şi au acționat în consecință, punând interesele comunităților peste interesele politicianiste ale partidelor din care fac parte.
Mulțumesc şi celor 55 de UAT-uri acționare care au aprobat, în adunarea generală a CRAB, planul de administrare şi au înțeles că doar cu un operator solid şi stabil putem implementa complexa aplicație POIM, care presupune executarea a 20 de contracte de lucrări (stații epurare, extindere rețele de alimentare cu apă şi canalizare etc)”, a declarat Valentin IVANCEA.
Despre situația CRAB, dar și a apei din Bacău, președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin IVANCEA a discutat și în cadrul emisiunii „Retrospectiva Săptămânii” realizată de News Moldova.
VEZI EMISIUNEA INTEGRALĂ AICI: 

News Moldova îți recomandă și ...   Administrația USR-PNL din Bacău ARUNCĂ un milion de euro în groapa SĂLII POLIVALENTE, pentru un TALUZ la un șantier părăsit de 10 ani


Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Bacau

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top