Connect with us

Lucrările la unitatea SANITARĂ din localitatea băcăuană SĂRATA sunt în plină DESFĂȘURARE! Irina ARGATU, primar: ”Ca termen de FINALIZARE preconizăm 1 octombrie a.c.”

Bacau

Lucrările la unitatea SANITARĂ din localitatea băcăuană SĂRATA sunt în plină DESFĂȘURARE! Irina ARGATU, primar: ”Ca termen de FINALIZARE preconizăm 1 octombrie a.c.”

În localitatea băcăuană Sărata va fi construită o unitate sanitară care va avea cabinete de: medicină de familie, stomatologie și ginecologie

În condițiile în care aproximativ 44% din populația României are domiciliul în mediul rural, este imperios necesară construirea de cât mai multe unități medicale care să acopere necesitățile sanitare de bază ale populației.

Având în vedere faptul că accesul la o unitate medicală se poate realiza greoi în unele cazuri și că populația din anumite regiuni nu are acces la o infrastructură sanitară de calitate, primăria localității băcăuane Sărata a considerat necesar ca toate serviciile medicale de care are nevoie un cetățean să fie regăsite într-o singură clădire.

Astfel, în luna aprilie a.c., primăria Sărata a făcut toate demersurile pentru proiectul care are ca obiectiv final:Construire unitate sanitara in comuna Sarata, judetul Bacau”.

Valoarea totală a contractului conform ”Devizului general” aprobat este de: 967.323,42 fără TVA  și a fost defalcat astfel:

– Amenajarea terenului – 45.529,43 LEI

– Amenajări pentru protecţia mediului – 8.550,85 LEI

– Cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului – 30.343,13 LEI

–  Construcţii şi instalaţii – 864.248,42 LEI

– Montaj utilaj tehnologic – 2.561,59 LEI

– Utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale cu montaj – 16.090,00 LEI

Irina ARGATU, primar Sărata:Lucrările sunt executate în proporție de 50%

Contactată de către jurnaliștii NEWS MOLDOVA, Irina ARGATU,  primarul localității băcăuane Sărata a declarat că la acest moment lucrările sunt în plină desfășurare, iar la acest moment (20.07-n.r.) proiectul este executat în proporție de 50%.

Irina ARGATU a ținut să mai menționeze că o astfel de unitate sanitară era extrem de necesară în localitatea Sărata, din acest motiv în cadrul acestei unități vor exista atât cabinete ale medicilor de familie, cât și cabinete stomatologice și ginecologice.

”Proiectul este în plină desfășurare și pot spune că în proporție de 50% a fost finalizat. Este o unitatea sanitară extrem de necesară în localitatea Sărata care va fi dotată cu toate materialele necesare.

Totodată, am decis ca în cadrul acestei unități sanitare să se regăsească atât cabinete pentru medicină de familie, cât și un cabinet ginecologic și unul stomatologic”, a declarat Irina ARGATU.

Irina ARGATU: ”Ca termen de finalizare preconizăm 1 octombrie anul curent

Proiectul unității sanitare din localitatea băcăuană Sărata a fost finanțat prin Ministerul Dezvoltării, dar există și o contribuție din bugetul local în ceea ce privește asigurarea de utilități, potrivit primarului Irina ARGATU.

Unitatea sanitară din Sărata va fi finalizată pe 1 octombrie 2021.

Ca sursă de finanțare avem fondurile europene prin Ministerul Dezvoltării, dar avem și o contribuție de la bugetul local în ceea ce privește utilitățile.

Ca termen de finalizare, preconizăm 1 octombrie anul curent, dacă nu ne încadrăm vom mai prelungi autorizația”, a concis Irina ARGATU.

Lucrările pentru noua unitate sanitară din localitatea băcăuană Sărata sunt executate de societatea GAAN COM 94.

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top